Svenska Hem förvärvar Em Home

SvenskaHemEmHome

Med huvudkontor i Jönköping, 24 möbelbutiker runt om i landet, e-handel och stark tillväxt de senaste åren fortsätter Svenska Hem nu framgångsresan genom att förvärva Em Home.

Svenska Hem har sedan starten 1960 erbjudit möbler och heminredning med fokus på kvalitet, design och inspiration. Under måndagen blev det klart att Svenska Hem köper Em Home vilket innebär att två starka franchisekedjor inom möbelbranschen nu blir en.

De båda kedjekoncepten är väl etablerade i branschen och man fortsätter alltså nu utvecklingen tillsammans och under gemensam flagg – med start den 15 december totalt 35 butiker. Till att börja med. Fler Em Home-butiker förväntas ansluta till Svenska Hem som nu befäster sin position på marknaden.

– Vi ser förvärvet av Em Homes varumärke och domän som ett naturligt steg i möbelbranschen. Att två stora frivilliga fackhandelskedjor i Sverige hamnar under Svenska Hems organisation innebär många synergier. Den här affären öppnar också upp fler möjligheter för konsolidering på marknaden och vi välkomnar fler egna företagare inom möbelbranschen att ansluta sig till ett redan färdigt koncept som nu får ännu mer muskler till utveckling, säger Svenska Hems vd Markus Chaib.

Föregående artikelMellandagsrock i Skelleftehamn
Nästa artikelMoa får ett stort pris