Stadsfesten släpper sina första artister

stadsfesten utan

En av Sveriges mest folkkära artister och vårt kanske mest mytomspunna glamrockband. Skellefteåguiden kan berätta Stadsfestens två första akter sommaren 2022.
– Det kommer att bli magiskt – kanske speciellt eftersom det är sista chansen att komma hit, säger Mikael Lundmark, en av arrangörerna.

Stadsfesten har under snart fyra decennier varit ett av Norrlands största sommararrangemang och varje år lockat närmare 100 000 besökare. Men efter sommarens festival är det alltså slut på det och enligt arrangören Mikael Lundmark så beror det helt enkelt på att markytan i centrala stan har minskat avsevärt de senaste åren.
– Man får se på det positivt; Det är kul att staden växer och det är unikt att vi kunnat anordna en sådan här pass stor festival så centralt, i många år, säger han och fortsätter:
– Man ska sluta på topp och bättre förutsättningar än det vi har i år går inte att få. Jag tror att många besökare, inte minst vi Skelleftebor, har suktat efter ett stort arrangemang efter två år med restriktioner.

Idag presenterade Stadsfesten sina första två akter som ska uppträda under nästa års festival. På fredagen uppträder The Ark, med frontfiguren Ola Salo, på stora scenen. Det blir The Arks andra ­­uppträdande i Skellefteå – och den sista turnén
med bandet som spelat sedan 1991.

På lördagen får Stadsfesten besök av Magnus Uggla. Den folkkära artisten har tidigare uppträtt i Skellefteå fyra gånger; 2013, 2015 och 2017.

De första tvåhundra biljetterna släpps på söndag den 12 december kl. 12.00 på stadsfesten2022.se.

Föregående artikelRekordinsamling för Skellefteåtravet
Nästa artikelHär byggs 90 lägenheter