Sportlovsaktiviteter

Vitberget

Runt om i Skellefteå kommun finns trevliga pulkbackar och grillplatser med vindskydd du kan besöka. Passa på att njuta i vårt närområde under sportlovet.

Erikslidbacken
Längst upp i pulkbacken vid Erikslid hittar du ett vindskydd som är välbesökt och ett uppskattat utflyktsmål. Vad passar inte bättre än att kombinera pulkåkning med korvgrillning? Längre ner i naturområdet finns ännu ett till vindskydd. Parkera kan du göra längst upp i backen vid bensinmacken, annars tar du dig enkelt hit till fots då området ligger ganska centralt.

Medlefors/Mobacken
Utmed Skellefteälvens nordöstra sida finns det flera vindskydd att stanna till vid och göra upp eld, både när du kommer längst med Medlefors men också närmast Mobackendammen. Du kan ta dig hit med bil, promenera eller cykel. Parkering finns både uppe vid Mobackenkyrkan för den som vill promenera en bit till vindskydden eller nere vid älvskanten.

Falkträsket
Falkträsket eller Falket/Falkan som det kallas i folkmun, är en sjö utmed ett berg söder om Sunnanå. Här finns, i anslutning till badplatsen, ett vindskydd beläget näst intill sjön. Det är ett populärt ställe och här kan du parkera på parkeringsplatserna som tillhör badplatsen.

Vitberget
Det finns flera vindskydd i anslutning till backen och utmed vandring- och skidslingorna. Vid tjärnen uppe på berget finns även ett tillgänglighetsanpassat vindskydd. Du kan parkera i anslutning till skidbacken, uppe vid skidspåren, vid pistolskyttebanan men bäst av allt är att du kan promenera hit från centrala stan på bara några minuter.

Boliden
Sidtjärn som ligger beläget mitt i Boliden ger dig en möjlighet till att promenera runt, men också att stanna till och avnjuta en stund vid vindskydd. På varsin ända av Sidtjärn finns två vindskydd och även ett till bara ett stenkast bort. Förutom att du kan promenera från Boliden centrum så kan du exempelvis parkera vid Bolidengården för att sedan ta en kort promenad till någon utav vindskydden.

Lövånger
Cirka 900 meter söder om Lövånger ligger Kyrksjön. Ett populärt friluftsområde med många elljusspår, vindskydd och utedass. Parkerar gör du bäst på östra sidan av sjön vid den stora raststugan invid Dahlepilhs väg.

Vitberget2

Utflyktstips
I Solbackens friluftspark, just bakom vindskyddet, finns en anslutning till Moröhöjdens elljusspår. Ta en sväng i spåret, och fika sedan vid vindskyddet. Här har du även en lång pulkabacke, så akta att barnen inte åker i den på sina skidor. Parkering hittar du vid Alhems kyrkogårds stora parkering eller vid vändplatsen som ligger mellan pulkabacken och Alhems kyrkogårds stora parkering.

Vitberget
I backen kan du åka slalom eller pulka. Flera vindskydd och grillplatser finns i området. Rullbandet i barnbacken är öppen alla dagar.

Prästbordet
På Prästbordet finns en liten populär kälkbacke på kullen som ligger strax norr om handelsområdet (ICA Kvantum och Blomsterlandet). På Prästbordet finns också backen ned mot älven vid Landsförsamlingsgården som nyttjas av många.

Morö Backe
På Morö Backe finns flera kullar och backar insprängda bland bebyggelsen, men strax norr om ridhuset finns också en större backe med belysning som lämpar sig bra för både pulkåkning och enklare skidåkning.

Anderstorp
I närheten av idrottsplatsen på Anderstorp finns flera kullar som är synnerligen lämpliga som pulkbackar.

Boliden
I Boliden finns Guldbacken som ligger i närheten av Sidtjärnsområdet. Här finns en grillplats, vindskydd och ett utedass.

Örviken
I Örviken finns Vithatta som ligger utefter Färjvägen. Här finns ett vindskydd och grillplats.

Skelleftehamn
I Skelleftehamn finns Kamelryggen som ligger i närheten av vattentornet i Skelleftehamn utmed elljusspåret mitt emellan Ursviken och Skelleftehamn. Här finns ett vindskydd med grillplats.

 

 

Föregående artikelTeaterpremiär om kvinnoliv
Nästa artikelSkellefteföretaget växer så det knakar