Soloartisten Joel släpper platta

Joel 696x364 1

Joel Häggström har varit en ganska anonym låtskrivare från Skellefteå, men nu har han som soloartist släppt sin första platta, Pigeon´s Blod.

Vi träffar låtskrivaren och musikern Joel Häggström 26 år, som ursprungligen är från Stockholm och har alltid älskat att skriva och spela musik. 2009 flyttade han till Skellefteå och nu har han förverkligat sina musikdrömmar och är högaktuell med sitt debutalbum.

Hur skulle du beskriva din musikstil?
– Hur jag än vrider och vänder på det måste jag nog säga pop, sen finns där mycket inslag av underground house och rap, men mycket av det jag gör är mer radiovänligt. Det mesta skulle ändå kunna passa in i en klubbmiljö vilket jag är ute efter. Låtarna ska vara bra överallt.

Musiken och texterna skriver Joel själv. Han producerar låtarna, skriver text och lägger sång hemma i sin sovrumsstudio.

Varifrån får du inspiration?
– Jag började lära mig producera efter att jag blev helt insatt i Swedish House Mafia, det var efter att jag hörde Greyhound på maxad volym i riktigt bra högtalare för första gången som jag förstod hela grejen med House-musik på riktigt. Nu får jag fortfarande inspiration av Swedish House Mafia, aft Punk och alla dom där Oldschool-gängen, men även Ye (Kanye West) och Ennio Morricone är stora favoriter. Låten “Twentysix” är en av mina favoriter på din nya skiva.

Vill ni berätta lite om den?
–”Twentysix” var en rolig låt att göra i och med att det är en låt med så mycket dynamik, båda i det instrumentala men också i texten. Introt är mer känslosam och sårbar och handlar om osäkerhet och åldersångest, medan resten av låten har ett rivigt beat med text som lyfter fram styrkan i att lita på sitt eget omdöme och göra det bästa av situationen med den tid man har. ”One thing do i know for sure, i will always light it more” hänvisar då till att aldrig låta flamman dö. Du spelar också med Skellefteåbandet ”No Lemon”.

Hur länge har ni spelat och vilken musikstil är det?
– No Lemon har varit ett aktivt band i snart två-tre år. Men med lockdowns och läget vi satt i så är det enklare att bara räkna detta år som början på bandet, det är nämligen nu vi har börjat få gig och fler möjligheter att visa upp oss. Vi spelar klassisk rockmusik, ibland med inslag av funk, metal och pop. Vår musik är ganska lik Led Zeppelins. Lika bra iallafall, säger Joel och skrattar.

Förra året hade ni ert första liveframträdande med ”No Lemon” på Trästockfestivalen, kommer vi få se er även i år?
– Såklart! Skellefteå lär tröttna på oss, så mycket ska vi lira i år! Vi kommer alltid ses till och från på Calles, sen kör vi ju på Taps&, Trästocks och Summertime (är planen iallafall). Så lyssna på No Lemon på Spotify också, så kan ni texterna tills vi lirar nästa gång vetja!

Vad händer nu när plattan släpps?
– Jag har redan en EP på gång (ett mindre album med ungefär 3-4 låtar), men jag måste faktiskt hejda mig lite, jag ska ta in det här nu och försöka göra det bästa för att pusha albumet. Det blir såklart också roligare att släppa nytt om man vet att många vill lyssna, planen är nog att försöka få upp antalet lyssnare, och sedan kanske släppa nytt i slutet av våren (eller tidigare om jag inte kan hejda mig). Det blir kanon, avslutar Joel.

Föregående artikelDa Buzz till Summertime
Nästa artikelPetter till Skellefteå