Söderström förlänger med Skellefteå AIK

Linus Soderstrom 696x364 2

Efter en imponerande grundserie har Linus Söderström gjort ett stort avtryck i Skellefteå AIK. Nu inför slutspelet står det klart: han blir kvar i svartgult säsongen 2023/24.

Linus Söderström anslöt inför säsongen från finska Ässät och har sedan dess imponerat i den svartgula målburen. Listan över Söderströms prestationer under grundserien går att göra lång, men för att nämna några: under december blev han nya rekordhållaren i SHL för längst hållen nolla, utnämnd till månadens spelare och i februari tilldelades han Honken Trophy. Utöver att ha storspelat har han även stortrivts.

– Säsongen har varit jättebra, det var väldigt kul att komma upp hit i början av säsongen minns jag. Det har varit grymt i form av verksamhet, tränare, lagkamrater och organisationen i sin helhet. Jag har verkligen haft det jättebra, säger Söderström om säsongen i Skellefteå.

Söderström var eftertraktad under silly season och la mycket eftertanke i vad framtiden skulle innebära.

– Jag funderade ett ganska bra tag på vad jag ville göra och jag landade till slut i att jag har haft det så himla bra här. Jag tycker det är så jordnära och bra människor runt om hela organisationen, från omklädningsrummet och upp till kontoret. Jag trivs också rent hockeymässigt i form av resurser, träningsmöjligheter och man får väldigt bra hjälp här att utvecklas. Så jag har funnit väldigt stort tycke för Skellefteå AIK.

Nu stundar slutspelet och även om kontraktsförlängningen ger en trygghet för framtiden är det första kvartsfinalen på torsdag som Söderström lägger allt fokus på.

– Man vänder blad ganska snabbt här. Nu är det torsdag som gäller först och det är en match i taget. Vi har haft en bra säsong hela vägen från försäsongen fram till nu. Vi känner oss väldigt starka och det är många där nere i omklädningsrummet som är redo att gå ut och köra på torsdag.

GM Erik Forsell om att förlänga med Linus Söderström:
– Det känns jättekul att göra klart med Linus. Han har haft en grymt bra säsong och verkligen imponerat på oss här. Han är lugn och trygg i målet och läser spelet på ett bra sätt, så det känns jättebra att ha kvar honom och gå med honom och Lindvall även nästa år.

Kontraktet med Linus Söderström sträcker sig över säsongen 2023/24.

Foto: Jörgen Bergkvist

Föregående artikelSCA´s eltimmerbil skapar historia
Nästa artikelSveriges roligaste Robert till Skellefteå