Snart öppnar Stadsbilioteket

bibliotekutantext

Förberedelserna har pågått i över tre år. Nu har Stadsbiblioteket installerat sig i Sara kulturhus och öppnar tillsammans med Skellefteå konsthall den 8 september. Vi tog pulsen på kulturchefen Mikke Ejrevi – som passade på att avslöja en efterlängtad nyhet.

Hur har flytten gått och vad innebär den för er verksamhet?
– Vi har generellt sett otroligt skicklig personal och tack vare dem och en exemplariskt flyttgrupp som tagit stort ansvar har flytten gått bra. Detta trots förseningar, nya bud och behov av att ställa om fler än en gång har vi anpassat oss och varit flexibla.

När kan vi då rusa till bibblan igen?
– Om inget oförutsett sker i dagarna så öppnar vi tillsammans med Skellefteå konsthall den 8 september enligt utsatt tidplan.

Vad kan vi då förvänta oss av det nya stadsbiblioteket?
– Ni kommer att mötas av vår fantastiska personal som med stor passion verkar för det demokratiska samhällets utveckling. Ni kan förvänta er ett professionellt värdskap i världsklass av en personal som längtar efter att inspirera till läs- och kulturupplevelser, kunskap och bildning.

Sett till sortimentet, är det någon skillnad mot tidigare?
– Beståndet är tufft gallrat och mer uppdaterat än någonsin. Vårt fokus på barn och unga ska fortsatt synas tydligt. I bokbeståndet har vi också tydliggjort vår kärlek till våra egna lokala författare genom att skapa ett dedikerat Västerbottensrum.

Kommer besökarna att upptäcka några ytterligare nyheter?
– Vår målbild är att skapa ett ”myller” av a­ktiviter och program. Vi vill på så vis skapa en stadig puls i huset. En nyhet är också att vi nu har öppet alla dagar i veckan.

På tal om det, hur kommer öppettiderna att vara?
– Måndagar till fredagar 10-20, ­lördagar 10-16 och på söndagar mellan 12-16.

Till sist. Vad vill du hälsa till Skellefteborna som ännu inte hittat till er?
– Jag vill hälsa alla Skelleftebor, oavsett om de hittat till oss tidigare eller ej, att ni är efterlängtade. Utan er finns det ingen mening med bibliotek eller kultur. Kom, besök oss, ta del av vårt gemensamma och väx med oss och ­Skellefteå.

Föregående artikelSnart öppnar Wood hotel
Nästa artikelDet här får du inte missa i höst