Snabbt, enkelt och inget krångel

Native bild Skelleftea Media 2

Glöm krångliga bilaffärer. Fordonsjohan – stans mest centrala bilhandlare – hjälper dig att både köpa och sälja din bil.
– Ofta kan jag betala mer än andra handlare eftersom jag har mindre omkostnader, säger ägaren Johan Spethz.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

För många är bilaffärer, oavsett om man ska sälja eller köpa, förknippat med oro och en lite jobbig känsla. Men det finns ett enkelt sätt att göra bilaffären till något som enbart förknippas med glädje – och det är att ta hjälp av Johan Spethz, 32. Han äger och driver Fordonsjohan. Han både säljer och köper begagnade bilar och eftersom han har gjort det i flera år vet han exakt hur hela processen går till.
– För mig är det otroligt viktigt att allt ska gå rätt till. Därför förbereder jag mig väldigt noggrant. Jag försöker underlätta processen så mycket som möjligt och jag är duktig på det jag gör, om man får säga så. Framförallt vill jag att det ska vara smidigt för kunderna, säger han.

2

Värmlänningen Johan Spethz har alltid varit intresserad av både fordon och säljande. När han var 19 år hjälpte han sin mamma att sälja hennes bil. Sedan fortsatte han hjälpa andra bekanta och 2016 startade han sitt företag. Då höll han till i Bromma, hade en parkeringsplats att tillgå och slutförde affärerna vid köksbordet. Sedan två år tillbaka bor han och hans familj i Skellefteå – och Fordonsjohan har numera en 400 kvadratmeterstor lokal på Vretgatan 3, vilket gör honom till stans mest centrala bilhandlare.
–  Förutsättningarna att göra affärer är mycket enklare sedan vi kom till Skellefteå och fick den här lokalen. Eftersom jag har större lokal kan jag ha fler bilar inne. När jag stänger för dagen finns allt redo, som dator och alla papper. När jag körde i lägenheten fick jag bära fram saker inför att jag skulle visa bilar. Många gånger fick jag släppa fredagstacon för att det skulle komma någon kund, säger Johan Spethz.

Han återkommer till att han gärna vill göra bilaffärer smidigt för sina kunder. Och att Fordonsjohan på ett professionellt sätt är bra på att underlätta bilaffärer bekräftas om man tar en titt på den oberoende omdömessajten Reco.se. På en femgradig skala har Fordonsjohan hela 4,9 i betyg och här är två av de senaste kommentarerna: ”Snabbt, enkelt, inget krångel” samt ”Johan är väldigt intresserad och ärlig. Här köper jag gärna en bil!”

1

Fortfarande har Johan Spethz sitt eget företag som en bisyssla, vid sidan av sin heltidstjänst. Därför sköter han kontakten med kunder på avtalade tider, oftast kvällar samt helger, och ibland på lunchraster.
– Självklart skulle det vara kul att köra Fordonsjohan på heltid någon gång i framtid, men jag har verkligen inte bråttom. Jag och min fru har småbarn och därför passar det här perfekt just nu, säger han.

Han hjälper inte bara till med att köpa och sälja bilar. Om du vill ha en specifik bil eller modell kan Fordonsjohan fixa det.
– Just nu letar jag en bil till ett par som väntar tvillingar. Då vet jag kundens behov och kan bryta ner en massa parametrar. Har jag inte bilen som kunden söker ser jag till att fixa det via mina kanaler, säger han.

För att komma i kontakt med Fordonsjohan är det enklast att gå via kontaktformuläret som finns på hans hemsida, www.fordonsjohan.se, oavsett om man vill köpa eller sälja bil.
– Jag lovar att återkomma så snabbt jag bara kan, avslutar Johan Spethz.

Föregående artikelGolf – ett billigt nöje
Nästa artikelVi utför alltid jobbet så snabbt vi kan