Skelleftetjejen Ida ensam i vildmarken

idalindstrom

Hon har deltagit i Robinson, cyklat solo från Sveriges nordligaste till sydligaste punkt – och genomfört ett 170 mil triathlon. Möt Skelleftetjejen Ida Lindström – som är en av deltagarna i nya realityserien ”Ensam i vildmarken”.
– Det här var helt i min smak, säger 25-åringen.

Tänk dig att du är helt själv ute i vildmarken. För att få tag i mat måste du jaga helt på egen hand. Du måste bygga dig ett skydd mot iskalla vindar, spöregn, snöfall och rovdjur som lurar runt omkring dig. Hur länge står du ut ensam i vildmarken?

Ensam i vildmarken är baserat på den prisbelönta amerikanska serien ”Alone” från History Channel. I den svenska versionen av programmet, som har premiär den 23 februari på discovery+, har deltagarna begett sig till den nordnorska vildmarken. Där möts de av en fantastisk natur med vida slättter, höga berg och ett av Europas mest spännande djurliv.

En av de totalt åtta deltagarna som ger sig ut i den nordnorska vildmarken för att överleva i vildmarken är Skelleftetjejen Ida Lindström, 25. För Skellefteåguiden beskriver Ida, som är uppväxt i Ersmark, att det här var en ”typisk Ida-utmaning”.

– Jag fick kliva utanför min comfortzone emellanåt och verkligen försöka lita på mig själv och mina kunskaper under mycket tuffa förhållanden, säger Ida Lindström.

För Ida, som till vardags är ambulanssjuk- vårdare, är inte det här första gången hon medverkar i en realityserie. 2018 deltog hon i Expedition Robinson.

– Men det här var något annat. Inga pakter, inget spel och ingen mix av olika extrema personligheter som ska ”göra bra tv”. Utan det här handlar om åtta genuint friluftsintresserade människor som gillar att testa sina gränser, säger Ida och fortsätter:
– Vi hade en väldigt kort förberedelsetid, men jag försökte förbereda mig lite genom att gå igenom mina tidigare lärdomar och erfaren- heter i huvudet. Sedan försökte jag äta så mycket som möjligt och lägga på mig något extra kilo.

Vad är det som triggar dig?

– Jag tror att det är nyfikenheten som triggar mig. Jag är nyfiken på livets stora buffé av valmöjligheter och kanske ännu mer nyfiken på att ta reda på vad jag själv klarar av.

Vad blir nästa utmaning?

– Jag har många olika utmaningar jag drömmer om att genomföra, men i dagsläget med pandemin är det lite svårt att planera framåt. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog på den nya ultimata utmaningen för mig inom kort, eller att det blir som med Ensam i vildmarken – den kommer till mig.

Föregående artikelHär är resterna som oftast slängs – Willys startar restakuten
Nästa artikelFlyttade från Brooklyn till Skellefteå