Skellefteföretaget blir unika

Native bild Laitis

Efter flera framgångsrika år med en fantastisk utveckling, förstärker Laitis i Skellefteå sin närvaro ytterligare på industrimarknaden genom förvärvet av det lokala företaget MA-Svets med Ronny Lindberg i spetsen.

Ronny är certifierad International Welding Specialist (IWS) och tillför med sin omfattande erfarenhet inom svetsning och metallbearbetning till en redan befintlig svetskompetens inom Laitis. Han kommer att ha sin bas i Laitis lokaler på Tjärnvägen 12 i Skellefteå.

– Vi är kompetenta inom svetsning med en befintlig IWS sedan tidigare (Stefan Lundgren som utgår från Umeå), men med förvärvet av MA-Svets kan vi möta upp marknadens efterfrågan på ett ännu bättre sätt. Vi kan nu stolt kalla oss för ett riktigt svetshus i Skellefteå, säger Laitis platschef Magnus Edlund med ett leende.

– Ronny är en oerhört viktig tillgång för oss, med honom ombord förstärker vi en redan komplett tjänsteportfölj ytterligare – allt från utbildning till validering och service av maskiner i Skellefteå. Detta ger ett viktigt mervärde för våra kunder, fortsätter Magnus.

Varför valde du Laitis?
– Laitis har samma starka värderingar som mig vad gäller service och långsiktiga kundrelationer. Dessutom kommer jag till en positiv arbetsmiljö och ett företag på uppgång med klara visioner. Valet var enkelt: jag vill bli en del av utvecklingen, säger Ronny.

– Jag är extremt motiverad och ser fram emot att fortsätta arbeta med både befintliga och nya kunder i Skellefteå och dess omnejd, nu under Laitis varumärke. Den stora skillnaden blir ett utvidgat erbjudande, berättar Ronny.

– Vi har stora planer för framtiden, säger Magnus. Vi har bland annat förvärvat fastigheten på Tjärnvägen och har påbörjat renovering av butiken och inom kort påbörjas även ombyggnation av övriga delar av lokalen för att möta framtida kundbehov. Vi är proaktiva och utvecklar ständigt vårt utbud som inte bara omfattas av produkter, men även tjänster som smart logistik och expertstöd, allt grundat på hållbara principer.

För att ytterligare utveckla sitt kunderbjudande, öppnar Laitis en ny serviceverkstad i Luleå till hösten. Verkstaden kommer att erbjuda snabba reparationer, kalibrering och underhåll av verktyg, maskiner och utrustning. I samma lokaler kommer dessutom flertalet kurser och utbildningar, anpassade för bilverkstäder samt bygg- och industrisektorn, att hållas.

”Vi blir helt unika med något som har saknats på marknaden i Norra Sverige”

– Hela företaget tror stenhårt på detta upplägg, och jag är övertygad om att det är rätt väg att gå, både från ett hållbarhets- och kundperspektiv. Vi blir helt unika med något som har saknats på marknaden i Norra Sverige, avslutar Magnus förväntansfullt.

Annons
Summertime digital

Föregående artikelVärldspremiär för ny TV-serie, visar upp dryck i Västerbotten
Nästa artikelTjuvjakt + Lov1 till Skellefteå