Skellefteborna rusar till golfens nybörjarkurser

golfklubben fb

Rekordmånga nybörjare sökte sig till Rönnbäckens golfbana i fjol. Totalt spelade 160 Skelleftebor till sig ett grönt kort – den bästa noteringen på många år. Nu spås ett lika framgångsrikt 2022.
– Vill man ha grönt kort innan midsommar är det dags att anmäla sig nu, säger tränaren Stephen Skinner.

Det fina vädret, den tidiga säsongsstarten och det faktum att golfen var en smittsäker aktivitet under pandemin gjorde att den tidigare relativt konstanta kurvan plötsligt började peka rejält uppåt under 2021.
– Under pandemin har vi inte rest lika mycket och varit lite mer flexibla med tider, och det har varit jättebra för golfen. Både nya och gamla ansikten har hittat till oss, och det är vi givetvis jätteglada över, säger Stephen och berättar att han ifjol tog emot 160 personer under nybörjarkurserna.

Ett av alla populära inslag på Rönnbäckens golfbana är 9-hålsbanan, där nybörjare som erfaren kan spela för en dagsavgift. För att nyttja 18-hålsbanan krävs däremot grönt kort, och för att nya golfare ska få en så bra start som möjligt och snabbt komma in i spelet har Skellefteå Golfklubb satsat extra mycket på sin populära nybörjarkurs.

2 Utbildningen är uppdelad i fyra träffar. Varje tillfälle på två timmar innehåller både instruktion och egen träning, med fokus på att lära sig mer.
– Det blir totalt 8 timmar, där största delen är praktik. Vi delar upp träffarna i olika moment, där vi varvar långa med korta slag. Vi går också igenom närspelet, hur du ska tänka på green och bunker samt vilken klubba du ska använda vid de olika tillfällena, berättar Stephen.
Anmälan till nybörjarkurs: https://www.skellefteagolf.se/traning/utbildning-gront-kort/

Det finns ingen statistik över vad det kostar att börja spela golf, men att det kan vara en stor investering råder det inget tvivel om. För att tröskeln inte ska vara allt för stor erbjuder därför Skellefteå Golfklubb låneklubbor, som spelarna får nyttja gratis under hela kursen.
– Många som kommer hit har lånat ihop utrustning. Med för tunga eller för styva klubbor blir det inte lika kul, för att inte nämna den ekonomiska aspekten, säger Stephen.

3Förutom nybörjarkurser erbjuder också Skellefteå Golfklubb ett ungdomsläger, för barn mellan 8 och 13 år. Under vecka 25 får de träna på olika moment, varvat med lekar.
– Det brukar vara ett väldigt populärt inslag som bokas slut relativt fort. Det krävs inga förkunskaper och vill du låna utrustning finns det här, säger Stephen.
Anmälan till sommarläger: https://www.skellefteagolf.se/traning/sommarlager-barn-ungdom/ 

Föregående artikelNytt nummer av Skellefteåguiden
Nästa artikelNya hotellchefen som hittat hem i Skellefteå