Skellefteås dyraste lägenhet såld – för 11,5 miljoner

Skellefteas dyraste lagenhet sald – Naiden Fastighetsutveckling nyhet

11,5 miljoner – eller närmare 43 000 kronor per kvadratmeter – så mycket gick numera Skellefteås och Norrlands dyraste lägenhet loss på.
– Det här är en penthouselägenhet utöver det vanliga, säger Anders Bergqvist vd för Nåiden Fastighetsutveckling och den som ansvarar för bygget av Höderskrapan i Skellefteå.

» penthouselägenhet utöver det vanliga «

Rekordlägenheten såldes i slutet av april och ligger på 270 kvadratmeter. Den kommer att vara belägen högst upp i den åtta våningar höga Höderskrapan med inflyttning i december 2021.
– Vi har startat något nytt i Skellefteå nu, säger Anders Bergqvist och fortsätter:
– Tidigare har det blivit budgivning på lägenheter i exceptionella lägen som landat på 4,5 miljoner. Det är en sak. Det här är något helt annat. Att det faktiskt finns folk som vill ha och kan köpa en sån här lägenhet i Skellefteå.

– ANNONS –

» Alla lägenheter är unika på sitt sätt och håller genomgående hög standard «

Vem som köpt lyxlägenheten, vars månadsavgift ligger på 9 000 kronor, är ännu okänt. Utöver två exklusiva penthouselägenheter med extra högt i takt och egen design utformad av arkitekten Rolf Marklund erbjuds totalt 41 lägenheter i Höderskrapan, mellan två och fem rum.
– Alla lägenheter är unika på sitt sätt och håller genomgående hög standard, men det är klart att just den här är exceptionell, säger Rolf Marklund.
– Penthouselägenheten är i tre etager på totalt 270 kvadratmeter, med en 40 kvadratmeter stor uteplats. På grundplanet finns det ett kontor, gästrum, bibliotek, allrum och kök. Eftersom taket är sluttande så blir takhöjden högre och högre. På gaveln är det en takhöjd på 5,5 meter, vilket betyder att du från inglasningen, som går från golv till tak, överblickar hela stan.
– Går du en trappa ned hittar du ett etage som fungerar som en egen lägenhet, vilket ger möjlighet till ett generationsboende.
– På översta etaget finns det ett sovrum, walk in closet, badrum och utgång till en terras på 40 kvadratmeter.

» Det har aldrig tidigare byggts något liknande i Skellefteå «

Skellefteas dyraste lagenhet sald – Naiden Fastighetsutveckling nyhet Camilla SolstridCamilla Solstrid, kontorschef på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och en av de ansvariga mäklarna för projektet, berättar att hon aldrig sett en liknande lägenhet under de 11 år hon varit verksam i Skellefteå.
– Det är en hög prislapp, men när vi väl släppte den fanns det flera intressenter – vilket är lätt att förstå då man ser hur den är utformad, säger Camilla och fortsätter:
– Det har aldrig tidigare byggts något liknande i Skellefteå, så det var väldigt kul att intresset var stort och att den såldes direkt. Skellefteå står ju inför en stor utveckling och vi har en bra bostadsmarknad så vi får nog helt enkelt börja vänja oss vid lite högre bostadspriser.
Anders Bergqvist berättare vidare att det sammantaget varit omkring hundra intressenter till lägenheterna, varav 24 av totalt 41 redan sålts.

– ANNONS –
Föregående artikelSommar 2020
Nästa artikelHur kunde du spela i Löven?