Skellefteåföretaget Optronic växer

optronic696x364

Optronic har flera starka år bakom sig. Företaget, som är specialiserat på att utveckla och tillverka optisk mätteknik, har vunnit allt större kundförtroenden i kombination med en stabil resultatutveckling. Nu tar företaget nästa steg genom att öppna kontor i Lund.
– Efterfrågan på vårt erbjudande inom utveckling ökar. Därför etablerar vi oss nu i ett av Europas starkaste kompetens- och branschkluster inom optikområdet, säger Ulrik Stenbacka, vd på Optronic.

I ett inledande skede tar utvecklingschefen Markus Bylesjö rollen som tillförordnad platschef. Han har i tidigare roller varit verksam inom teknikindustrin i regionen.
– I dag har vi också ett flertal kundsamarbeten i området, vilket gör etableringen än mer naturlig. Vi har inlett arbetet med att hitta en permanent lösning för rollen som platschef och vi söker även ett flertal utvecklare. Det handlar om att hitta personer som trivs med att hantera olika typer av utmaningar då våra kunder och utvecklingsuppdrag spänner över många teknikområden, förklarar Markus.

Hos Optronic arbetar i dag ett 60-tal medarbetare. De flesta arbetar från företagets site i Skellefteå, som består av både en utvecklingsavdelning och en tillverkningsenhet. Anläggningarna är välinvesterade och håller en erkänt hög kvalitet, vilket lett till att Optronic vunnit kundförtroenden inom branscher som bland annat medtech där kvalitetskraven på tillverkningsprocesserna är mycket specifika.
– Genom vår historia har vi hanterat över 1000 projekt inom optisk mätteknik och byggt upp en svårslagen kompetens i Skellefteå när det handlar om helheten från utvecklingsarbete till löpande produktförsörjning. Genom att växla upp och även etablera oss i Lund stärker vi vår position som specialister inom utveckling med sikte på industriell serieproduktion, säger Ulrik Stenbacka.

I Lund tar Optronic plats i en region där ett flertal internationellt ledande bolag med hög kompetens och behov av optisk mätteknik finns baserade. Dessutom är regionen stark inom forskning, med MAX IV-laboratoriet som en av spjutspetsarna. Bland Optronics kunder i området märks också flera spinoffer från den akademiska forskningen.
– Det är en miljö där många spännande idéer tar form. Det vi på Optronic är riktigt bra på är att hjälpa bolag att nå långsiktigt hållbara affärer genom att ta stort ansvar för helheten kring deras produkter. Det handlar inte minst om utveckling under alla faser av produktens livscykel, säger Markus Bylesjö.

Foto: Lars Jansson

Föregående artikelJobba och leva i Skellefteå
Nästa artikelHalm till Summertime