Sätter Skellefteå på meteorologkartan

Laila webb

De som varit uppmärksamma och följt väderprognoserna, har sett många vackra fotografier från Skellefteå inskickade av Laila Johansson.

Laila Johansson har bott i Skellefteå i 60 år och kommer ursprungligen från Storträsk Jörn. Hon är gift med Krister och bor i en lägenhet på Älvsbacka Strand. Deras enda dotter Eva avled i cancer 2008.
– Det är stor sorg och saknad efter Eva. Vi hade en fin relation trots att Eva bodde i London många år. Hon utbildade sig till journalist och var de sista åren redaktör på tidningen Times.

Själv har Laila jobbat inom Skellefteå kommuns skola och barnomsorg, samt även med kontorsarbete på ett tryckeri och senast som kanslist på Personskadeförbundet RTP.

Intresset för fotografering och bilder har hängt med henne hela livet.
– Jag har alltid varit intresserad av bilder. Som barn fick jag en bra kamera och då blev det en hel del bilder på familjen, vännerna och semesterresorna.

När vi flyttade till Älvsbacka strand nära Skellefteälven tog jag upp fotograferingen mer frekvent och intresset för att föreviga naturen, väder, djur och fåglar har bara växt efter det.
– Olika väderfenomen är fantastiskt fint att uppleva och fånga på bild. Nu när jag är pensionär har jag mer tid att promenera och fotografera vid älven och runtom Skellefteå.

När kom tanken att börja skicka in bilder till olika TV kanaler?
– 2017 började jag skicka in väderbilder till TV4, SVT och SMHI. Jag fick fin respons och många av mina bilder har publicerats och visats på TV. Jag räknade nyligen ihop alla mina bilder som bara visats på TV4 och fick det till 200 stycken. Dessutom har jag fått fin kontakt med meteorologerna och även hittat många fina ”väderbildsvänner” i hela landet. De som inte kan vänta till nästa tillfälle då Lailas bilder dyker upp i tv-rutan kan gå in på hennes instagramkonto @lailabojo.

Text: Birgitta Hägglund Foto: Laila Johansson

Föregående artikelKork Vinbar öppnar i Skellefteå
Nästa artikelDahlgren älskar att tävla