Så ska uppstickaren fördubblas i Skellefteå

Native bild PASKE skellefteamedia

Trots att PASKE är ett litet företag har de fått prestigefyllda jobb från exempelvis Boliden, ­Björkdalsgruvan, Norsjö- och Skellefteå Kommun. Under företagets dryga fem år i branschen har de haft stark tillväxt och nu satsar de på att bli ännu större. PASKE har flyttat till en ny lokal på Nygatan 39 och siktar på att fördubbla antalet anställda inom några år.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

PASKE jobbar inom el och automation, framförallt riktat mot processindustrin men också VA verksamhet. Även om företaget bara har fyra anställda har de redan gjort sig ett namn i branschen. De har bland annat varit med och programmerat Guldstadens vattenverk åt Skellefteå Kommun och jobbar nu med lakverket hos Boliden Rönnskär.
Guldstadens vattenverk öppnade den kommunala VA marknaden för PASKE som under året ska driftsätta ett helt nytt ABB 800xA styrsystem tillsammans med Norsjö kommun.

– Att våra kunder väljer att samarbete med oss i stora viktiga projekt trots att vi inte är någon stor firma är jättekul. Det är också ett bra kvitto på vår kompetens, säger Anders Ingelsson, som 2016 grundade företaget tillsammans med Tomas Fahlgren.

Ett annat bevis på att PASKE är en väldigt uppskattad partner är att de sedan starten inte har tappat en enda kund.
– Att kunder återkommer och ger oss mer jobb känns väldigt bra. Vi är tekniker och ingenjörer och har ingen marknadsavdelning. Vår marknadsföring bygger på vår kompetens och det jobb vi utför, säger Anders Ingelsson.

Vad tror du att det är med er som gör att ni blir så uppskattade och att företag vill fortsätta jobba med er?
– Tekniskt är vi väldigt duktiga och eftersom vi är en rätt liten firma är vi anpassningsbara. Men framförallt att vi har hög kvalitet på det vi gör. Vi har en bred teknisk kompetens där vi jobbar med exempelvis processtyrning, IT-system och även har elektrisk kompetens. Det våra kunder i första hand vänder sig till oss om är att lösa processtekniska problem och utifrån de lösningarna göra program för att få ett verk att fungera, säger Anders Ingelsson.

Innan semestern anställde PASKE Pär-Olof Lundqvist, vilket innebär att de numera är fyra anställda. Ambitionen är att de inom ett par år ska ha dubblat antalet anställda. Som ett steg i satsningen har de även flyttat till större lokaler på Nygatan 39.
– Vi ser väldigt positivt på framtiden och vi kommer att vara en del av den stora industriexpansion som just nu sker i närområdet, säger Anders Ingelsson.

Sponsrat inlägg: En del av vårt annonserbjudande och inläggen skrivs av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor, hör av dig till info@skellefteaguiden.se

Föregående artikelSeptember –2021
Nästa artikelNytt Skellefteföretag ska förebygga psykisk ohälsa