Så blir nya spaet

spautan

Elite Hotel fortsätter att satsa på upplevelsehotell i allmänhet och Skellefteå i synnerhet.
Högst upp i det nybyggda hotellet hittar du Vana Spa. Takvåningen blir en oas med utomhuspool, servering och loungedel i hög internationell klass.

Elite Hotel har sedan en tid tillbaka lagt än mer fokus på privat- och konferensgästens upplevelse. Som ett led i detta bygger nu kedjan en rad spaanläggningar tillsammans med Vana.

Landets första Vana Spa öppnade i Elite Palace Hotel i Vasastan i Stockholm under 2020 och efter att ha etablerat sig i Karlstad och Södertälje öppnar alltså fjärde Vana Spa i ordningen, nu i Skellefteå.
Den nya spaanläggningen kommer att innehålla två behandlingsrum, en utomhuspool – som kommer att hålla 38 grader året runt – torr- och våtbastu samt ett mindre Hamam-inspirerat utrymme.
– Det finns några spa i Sverige med ungefär samma upplägg, men som egen destination med tre restauranger, spa och ett hotell så skulle jag säga att vi är ensamma, säger hotelldirektören David Åberg och fortsätter:
– Om man lägger till att hotellbyggnaden är klimatpositiv och driften är klimatneutral så är vår bedömning att vi är Sveriges mest miljövänliga hotellvistelse.

Elite Palace spa2

Tanken var att hotellet samt spaet skulle öppna samtidigt som själva kulturhuset, men nu är premiären framskjuten till den 14 oktober.
– Vi har siktet inställt på att öppna då men fördröjningen av vårt tillträde till lokalerna gör att vi fortsatt är lite osäkra på exakt öppningsdatum, säger David.
Spaet kommer att vara tillgängligt både för hotellgäster och allmänheten, och förhoppningen och tron är att detta komma att bli en destination i sig – inte bara för Västerbottningar utan även runt om i riket.
– Det här kommer verkligen att bli något ­speciellt, inte bara spaet utan också utsikten som verkligen är fantastisk. Det är utsikt åt alla väderstreck och bor man i stan så kan man vrida stolen och titta på sitt eget tak om man vill. Terrassen ligger dessutom i ­västerläge, säger David Åberg och fortsätter:
– Vill man stanna längre kommer det gå att ­paketera med övernattningar och med middagar på samtliga tre restauranger, ­tillsammans med ett besök på spaet.
– Det tror vi kan locka många att upptäcka Skell­efteå kanske för första gången.

Föregående artikelHär har en ny asiatisk restaurang öppnat
Nästa artikelSnart öppnar Wood hotel