Så blir CK:s nya renovering: ”Mer inbjudande”

cksnyarenovering
Illustration: Tyréns arkitekter

Nordvestor och Citykompaniet fortsätter sin satsning i Skellefteås stadskärna. Under våren kommer hela köpcentrumet att renoveras och få en helt ny interiör.

–  Skellefteå är i en otroligt expansiv fas och vi vill även fortsättningsvis vara en drivande kraft i att utveckla de centrala delarna av staden, säger Viktor Nordlund på Nordvestor Fastigheter och fortsätter:

– När CK:s nya parkeringshus nu står klart, och byggnationerna för den nya grannfastigheten – där bland annat ICA och kontorslokaler ska inrymmas – så känns det naturligt att Citykompaniet också ska få bli det moderna köpcentrum det är.

ckinteriör

Moodboard: Bild och materialval toaletter

Julia Åshjelm som är centrumledare på Citykompaniet tror på handeln i Skellefteå.

– Handeln i Skellefteås stadskärna har stått sig stark de senaste åren. Men vi får aldrig slappna av, utan hela tiden följa utvecklingen och erbjuda en miljö och en butiksmix som tilltalar våra kunder. Den nya interiören kommer att bli mer inbjudande och skapa en självklar mötesplats här i hjärtat av Skellefteå.

Just nu är det av förklarliga skäl en lite lugnare period på Citykompaniet, och att satsa inför framtiden är passande.

– 46 miljoner besök under åren sätter sina spår, så renoveringen kommer att innebära att vi lägger helt nya golv, totalrenoverar toaletterna, adderar mer växtlighet, ny lekplats och så lite guldkant på det. Vi beräknar att vara klara till sommaren, men byggnationerna kommer inte att påverka öppettiderna, avslutar Julia Åshjelm.

Föregående artikelSkellefteföretaget hjälper eleverna
Nästa artikelSkellefteå fortsätter växa: ”Stor inflyttning”