Rekordstort båtintresse bland Skelleftebor

utterstroms

ANNONS. Många Skelleftebor planerar för en sommar i Sverige och intresset för att köpa båt är rekordhögt. Det märks inte minst hos Utterströms Maskin & Fritid i Skellefteå.
– Försäljningen har fördubblats det senaste året, säger Claes Svensson.

Våren innebär startskottet för båtsäsongen och det märks inte minst bland Skellefteborna. Ifjol öppnade Utterströms stans största popup-butik på Solbacken med totalt 70 ekipage – och intresset var enormt. Ett intresse som håller i sig även i år då Utterströms breddat sitt sortiment ytterligare i sina ­befintliga lokaler på Svedjevägen 1 på Hedensbyn.
– Vi ser flera tecken på att Skellefteborna ställer in sig på en sommar på hemmaplan, det ökade båtintresset är ett av dem. Troligtvis kommer vi se många nya båtägare, säger Claes Svensson.

Oavsett om du är erfaren eller inte haft båt innan finns ekipaget för dig hos Utterströms Maskin & Fritid, som är återförsäljare av alla populära modeller från Sandström, HR Boat Sweden, Linder och Kimple / Oskwig.

Hur ska man då tänka när man väljer modell?

– Är du oerfaren är min åsikt att inte köpa för stor. Det är bättre att du köper en lite mindre båt och känner dig för. Med tiden kommer du att bli mer och mer bekväm och kan åka på längre turer och på grövre sjö, säger Claes Svensson och fortsätter:
– Bland mer erfarna båtintressenter är det 4,5-5-metersbåtarna med 40-50 hästkrafter som är mest populära. Med en sådan båt tar du dig till de flesta utflyktsmålen runt omkring i kommunen.

Den klart tydligaste trenden är att fler och fler Skelleftebor väljer att köpa nytt, istället för en begagnad båt. Där spelar tryggheten en stor roll, menar Claes Svensson.
– Just nu är intresset rekordhögt – vilket gör att priserna pressas upp på begagnade båtar. En ny båt hos oss ligger runt 150 000, köper du en begagnad båt som är 10-15 år gammal kan du få betala just under 100 000. Att det är så liten prisskillnad samtidigt som du slipper skruva och vet att ekipaget fungerar gör att många idag väljer en ny båt.

Föregående artikelICA Morön lanserar unik onlinetjänst
Nästa artikelMjuka värden bakom Gallacs succé: ”Det är i dialogen vi utvecklas”