Rekordinsamling för Skellefteåtravet

trav utan

Att samla sina krafter, skapa gemenskap och ta rejäl revansch – är något Skellefteåtravet efter Mustaschkampens årliga insamling har goda erfarenheter av. Förra året samlade travskolan in 1 700 kronor. I år stiger den siffran till hela 56 931 kronor. 

Under november deltar Sveriges travbanor i Mustaschkampen för att bekämpa prostatacancer som är en av Sveriges vanligaste cancerformer. Insamlingen är ett initiativ av huvudsponsorn ATG i samarbete med Svensk Travsport och Sveriges travbanor för att gemensamt tackla cancern. I täten för insamlingarna gick landets travskolor.

Amalia Larsson utbildningsansvarig vid Skellefteås travskola var förgående år föräldraledig och bevakade travskolornas insamling på avstånd. Samtidigt samlade hon på sig inspiration till årets Mustaschkamp med målet att ta revansch och samla in ett ordentligt bidrag till insamlingen.

– När vi såg att travbanorna skulle delta även i år kände vi att det var något vi med stolthet kunde gå in i helhjärtat. Vår resa hade inte varit möjlig utan alla som deltog och var med och stöttade. Den gemenskap vi skapat på travskolan blev även grunden till att kunna engagera parter utanför travskolan och jag är säker på att det är anledningen till att fler valt att stötta oss.

Gruppbild beskruen 1

De aktiviteter travskolan genomfört under insamlingen har till stor del varit i samarbete med travbanan och inkluderat allt från lotteri till insamling av pant- och järnskor.

– Känslan av att ”alla kan göra någonting” har märkts hos alla Skelleftebor, som bidragit utifrån de förutsättningar de har. Om någon inte kunde ge pengar, hjälpte de till att sprida budskapet vidare i stället. Vi har fått hjälp med allt från bidrag till lotterivinster, till att travskolans ledare arbetat gratis en vecka för att skänka motsvarande vecko-inkomst till insamlingen, fortsätter Amalia Larsson.

På travskolan har färgerna under månaden gått i blått vilket gjort det lättare att på ett pedagogiskt sätt även nå ut till dem yngre eleverna, samt kunna prata med dem äldre eleverna om ett annars tungt ämne. För sin insats prisas nu travskolan med ett bidrag på 10 000 kronor som går till travskolan och dess verksamhet.

– Det känns bra att vår travskola lyckats samla in så mycket pengar till Mustaschkampen. Tänk vilken skillnad det gör för forskningen att alla travskolor har samlat in nästan 350 000 kronor, säger Emilia Eriksson 12 år som är elev på Skellefteåtravet.

Föregående artikelZara Larsson återvänder till Skellefteå
Nästa artikelStadsfesten släpper sina första artister