Redo för sista Stadsfesten

124
stadsfesteninfor

The Ark, Magnus Uggla, Movitz, Noice, Dolly Style och David Lindgren. Där har ni startfältet när Stadsfesten anordnar sin sista festival i centrala Skellefteå.
– Vi kommer att göra allt för att skapa en festival som Skellefteborna sent ska glömma, säger en av arrangörerna Mikael Lundmark.

Stadsfesten har under snart fyra ­decennier varit ett av Norrlands ­största sommararrangemang och varje år lockat närmare 100 000 ­besökare. Men efter sommarens festival är det alltså slut på det och enligt arrangören Mikael Lundmark så beror det helt enkelt på att markytan i centrala stan har minskat avsevärt de senaste åren.
– Man får se på det positivt; Det är kul att staden växer och det är unikt att vi kunnat anordna en sådan här pass stor festival så centralt, i många år, säger han och fortsätter:
– Man ska sluta på topp och bättre förutsättningar än det vi har i år går inte att få. Jag tror att många besökare, inte minst vi Skelleftebor, har suktat efter ett stort arrangemang efter två år med restriktioner.

– ANNONS –

Många profilerade artister

The Ark, Magnus Uggla, Movitz, Noice, Dolly Style och David Lindgren kommer att uppträda på Stadsfesten och som vi berättat tidigare är det också klart vem som kommer att sköta det populära nöjestältet nere vid ­älven. Det blir den lokala restaurangen Rustique.
– Vi är mycket nöjda med att ha kunnat knyta till oss ett lokalt företag för driften av en av våra viktigaste enheter under festivalen. Vi är överens med Rustique om att tillsammans jobba för att återskapa den ­populära ”företagskvällen” på torsdag där vi kommer att erbjuda mat och dryckespaket tillsammans med David Lindgren, som kommer att stå för middagsunderhållningen. En gemensam gigantisk Skellefteå personalfest helt enkelt, säger Mikael Lundmark på Stadsfesten.

Aktiviteter, mat & dryck

Torsdag, fredag och lördag kommer att ­fyllas med aktiviteter, mat och dryck – både under dag och kväll.
– Vi ser verkligen fram emot att få vara med och vara en viktig ­aktör ­under Stadsfesten 2022. Vi på Rustique ­kommer att göra allt för att skapa en ­festival som Skellefteborna sent ska glömma, säger Nadia Wallmark på Rustique och fortsätter:
– Det känns extra viktigt då det här verkar bli den sista Stadsfesten i centrala stan.

– ANNONS –
Föregående artikelNHL-proffs inviger ny padelbana
Nästa artikelNostalgisk comeback för David Lindgren