Redo att möta skoterefterfrågan

nordlundsutan

Nordlunds Motor har återigen börjat sälja begagnade skotrar och förra säsongen sålde de nästan dubbelt så många som de hade räknat med. Nu har de köpt in skotrar sedan förra våren för att ha ett välfyllt lager när skotersäsongen startar.
– I oktober ska de flesta kunna få den typ av skoter de vill ha, säger Håkan Pettersson på Nordlunds Motor.

Nordlunds Motor i Kusmark säljer husbilar, husvagnar samt snöskotrar. De har tydligt märkt av en ökad trend att svenskarna vill semestra i Sverige.
– Allt kring fritid ökar. Den senaste tiden är det många förstagångsköpare som har velat ha husvagn och husbil, vilket är kul, säger ägaren Johnny Norlund.

Drivit företaget sedan 1984

Han har drivit företaget sedan 1984. För ungefär tio år sedan tog de bort snöskotrarna ur sortimentet. Men för att ha jobb året runt valde Nordlunds Motor inför förra vintern att återigen börja sälja begagnade snöskotrar – och det visade sig vara ett succédrag. De hade räknat med att sälja 50 maskiner, men innan säsongen var slut hade de sålt det dubbla – över 100 stycken.
– Att det gick så bra tror jag handlar om engagemang. Vi tog kontakt med många handlare och köpte upp stora lager. ­Precis som bilhandlarna är vi ute på Blocket och jagar skotrar, husvagnar och husbilar året om, ­säger Johnny Nordlund.

Så stort sortiment som möjligt

När vintern övergick i vår och försäljningen av snöskotrar byttes mot husvagnar och husbilar fortsatte dock Nordlunds Motor att köpa in snöskotrar. Allt för att ha ett så stort sortiment som möjligt när snön kommer.
– Att ha ett brett sortiment är jätteviktigt, ­säger Håkan Pettersson, som jobbar som ­säljare.
– Utmaning när allt inom fritidssektorn ökar är att hela tiden ha produkter inne. För
många vill kolla och se vilka alternativ som finns. Därför är det jättebra att Jonny har rustat och köpt in skotrar sedan april. När vi öppnar skoterförsäljningen i oktober ska de flesta kunna få den typ av skoter de vill ha, säger Håkan.

Återförsäljare av flertal etablerade märken

Nordlunds Motor säljer inte bara begagnade fordon utan är också återförsäljare av ett flertal etablerade märken, så som Dethleffs, Hobby och SunLight. De har även en verkstad där de utför reparationer samt service och tar dessutom hand om alla försäkringsskador. Eftersom de inte är bundna till några speciella märken kan de ta emot alla typer av snöskotrar. I butiken säljer Nordlunds Motor även reservdelar och tillbehör.
– Är det något vi inte har inne så kan vi skaffa det, hälsar Johnny Nordlund.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

Föregående artikelStor hiphop-artist till Skellefteå
Nästa artikelValpboom i Skellefteå