Råvaras unika applösning

Native bild Skelleftea Media 4

Råvara fortsätter att vara i framkant och utveckla marknaden. Nyss invigde de sin andra restaurang i Skellefteå – och inom kort lanserar de sin nya unika applösning.
– Det här kommer att underlätta för alla Skelleftebor, säger ägaren Anders Hellman.

Råvara grundades 2004 och har åtta restauranger i Luleå, Boden, Piteå, Barkarby och Skellefteå. För fem år sedan öppnade de sin första restaurang på Solbacken i Skellefteå och i början av mars invigde de sin andra, nu på Hedensbyn. Restaurangen, som har ett delvis annat utseende än föregångaren med en ännu större inomhusyta, erbjuder liksom tidigare drive-through och stor uteservering. På bilden från nya restaurangen ser vi Lovisa Larsson och Smilla Djärv.

Skärmavbild 2022 03 25 kl. 18.13.17

Men den största nyheten är den nya unika applösningen som företaget lanserar i samband med premiären. På Hedensbyn, liksom på kedjans övriga restauranger, kommer du framöver inte bara kunna beställa avhämtning. Den nya appfunktionen erbjuder också en ny mer exakt väntetid.

– Får vi klagomål är det inte på maten, utan från kunder som väntat för länge. I den tidigare appversionen syntes en uppskattad tidsangivelse, som vid hårt tryck kunde misstämma. Som alla vet är det lättare att bli förbaskad med tom mage, och det kan jag förstå – vem vill sitta och vänta en halvtimme längre i ­bilen än utlovat? frågar sig Anders Hellman och fortsätter:
– Med den nya lösningen vet du exakt hur lång väntetiden är. Vi tror att större transparens ska gynna både oss och kunderna.

Skärmavbild 2022 03 25 kl. 18.13.26

Råvaras affärsidé, att servera hälsosam snabbmat helt utan tillsatsar, har tagits emot väl i Skellefteområdet. Anders Hellman berättar att poké­bowls, sushi och ceasar­sallad tillhör Skelleftebornas favoriter – ett gensvar så stort att kedjan vågat satsa på restaurang två. En satsning som inte nödvändigtvis behöver stanna där.

– Att vi öppnar på Hedensbyn förefaller helt logiskt. Med alla etableringar, främst Northvolt, skulle jag säga att det är det hetaste området i norra Sverige just nu. Det i en stad som växer explosionsartat. Först får vi se hur den nya restaurangen landar, sedan kan det bli tal om nya etableringar. Skellefteå ­centrumkärna är givetvis högintressant.

Här kan du ladda ner Råvaras app.

 

Föregående artikelTung metal till Summertime
Nästa artikelBILDEXTRA: Så blir stans nya nöjescenter