Prestigefylld order till Lövångers Bygg

lövånger

Lövångers Bygg har fått en prestigefylld order. De blir leverantör av byggnader till ett av de Climeonkraftverk som byggs på Island.

Climeon, som är ett produktbolag inom energiteknik, har utvecklat en produkt som omvandlar lågtempererad spillvärme eller geotermisk värme till ren elektricitet. Detta har uppmärksammats på bland annat Island, där man har lång erfarenhet av att utnyttja energin i marken för produktion av el och uppvärmning av byggnader. Genom Climeons teknik möjliggörs nu elproduktion vid lägre temperaturer än vad som tidigare varit möjligt, vilket fått den isländska projektutvecklaren Varmaorka att lägga en order på totalt 197 Climeon-system till Island.

Skärmavbild 2020 10 28 kl. 11.11.16Climeonsystemen kräver dock ett gediget skalskydd som skyddar kraftverken från väder och vind, vilket medfört att man letat efter en leverantör som kunde leverera lättmonterade och hållbara byggnader som kan smälta in fint i den isländska miljön.
– Våra produkter passade dem väl då vi tillverkar en av marknadens mest lättmonterade och hållbara byggnader i trä. I deras fall har byggnaden dessutom utrustats med en fasadpanel som har extra hög hållbarhet. Byggnaden blir då näst intill underhållsfri och kommer efter något år att få en silvergrå yta och smälta fint in i den isländska naturen. Den första byggnaden har nu tillverkats och levererats till Island. Nu ser man fram emot ett givande samarbete, säger Jonas Sjölin, VD på Lövångers Bygg.

– ANNONS –

 

– ANNONS –
Föregående artikelRoliga aktiviteter på höstlovet
Nästa artikelHär är orsaken bakom lyftet