Premiär för en musikteaterpärla

Teatern

Föreställningen ”Mira – flickan från långt borta” handlar om att öppna dörren och släppa in den som behöver en trygg hamn. Musikteaterpärlan har premiär onsdag 21 september på Sara kulturhus.

En kall vinterkväll knackar Mira på dörren till en enslig liten stuga. Svea som bor där inne vill egentligen vara ensam, men bestämmer sig ändå för att öppna. Det är någonting med Mira. Hon ser så annorlunda ut. Hon är så annorlunda. Hon skrattar och sjunger till synes utan anledning och talar ett språk som ingen verkar förstå. I alla fall inte Svea. Det väcker något i henne.

Detta är ingången till Västerbottensteaterns nya föreställning ”Mira – flickan från långt borta”. Föreställningen är en visuellt vacker och poetisk liten musikteaterpärla där språket inte är det centrala, utan vad som händer mellan oss… och inom oss.

Sveas och Miras möte – med ord som vi kanske inte förstår men med handlingar som alla människor förstår väcker frågan om att våga öppna dörren och släppa in den som behöver en trygg hamn, berättar Bobo Lundén, föreställningens regissör.

Föreställningen är gjord för att passa alla åldrar – ung som gammal – och med hjälp av teaterns alla magiska medel och utan krav på språkkunskaper får publiken kliva in i en värld av nya möjligheter.

Uppsättningen bygger på Annika Thors och Maria Jönssons hyllade bilderbok från 2014, som belönats med Elsa Beskow-plaketten. Under hösten spelar föreställningen på Sara kulturhus och turnérar även runt länet på hela 20 olika orter.

Läs mer: https://vasterbottensteatern.se/forestallning/mira-flickan-fran-langt-borta/
Foto: Patrick Degerman

 

Föregående artikelHelena om bostadsmarknaden
Nästa artikelTeam 4Sign totalsegrare