Populär kedja öppnar på Solbacken

xxl fb

2400 kvadratmeter sport- och vildmarksutrustning. Nu står det klart att den populära kedjan XXL öppnar på Solbacken.
– Vi har många kunder från Skellefteå redan idag som antingen får handla på nätet eller besöka oss i Umeå eller Luleå. Det är därför positivt att ytterligare stärka vår närvaro i regionen i en modern lokal i bästa handelsläge, säger vd:n Anders Lindblom.

Första varuhuset öppnade 2001, i Oslo. Idag är XXL, som satsar på sport- och friluftsutrustning, störst i Norden med fler än 90 varuhus i Norge, Sverige, Finland och Österrike. Kedjan har en långsiktig strategi om att etablera 2-3 nya varuhus per år, och i och med den nya etableringen i Skellefteå stärker XXL sin närvaro i norra Sverige.
– I Skellefteå finns fyra säsonger och årstider med variation, en expansiv stad med ett starkt föreningsliv och en stark allmän anknytning till friluftslivet – vilket passar XXL som handen i handsken. Vi har dessutom många kunder från Skellefteå redan idag som antingen får handla på nätet eller besöka oss i Umeå eller Luleå. Det är därför positivt att ytterligare stärka vår närvaro i regionen i en modern lokal i bästa handelsläge, säger Anders Lindblom, VD för XXL i Sverige.

Under 2016 förvärvade Regio fem fastigheter inom handelsområdet Solbacken i Skellefteå.  Förvärvet inkluderade outnyttjade byggrätter med möjlighet till nyproduktion, vilket nu nyttjas för att utveckla en ny handelslokal åt XXL.
– Det är verkligen roligt att kunna utveckla nya lokaler åt XXL i ett riktigt bra läge. Förhyrningen kunde genomföras tack vare Herdes goda relationer med XXL och vi ser fram emot att bygga vidare på den relationen. XXLs målsättning att vara Europas grönaste sportkedja stämmer väl ihop med Regios ambitioner.

Föregående artikelMöller vann smart bastutunna
Nästa artikelDen riktiga Wolf of Wall Street besöker Sverige