Pettson & Findus i Skellefteå i sommar

Pettson & Findus 696x364

Sara kulturhus är glada att få välkomna alla barn och övriga med barnasinnet kvar till ännu en spännande utställning som räcker hela sommaren. Den här gången är det inga mindre än Pettson & Findus som tar över huset och bjuder in till en magisk värld full av äventyr och upptäckter. Utställningen som bygger på de populära barnböckerna av Sven Nordqvist invigs den 11 juni då även författaren själv finns på plats.

Pettson och Findus öppnar dörrarna till sin gård och bjuder in besökarna att utforska deras hem på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt. I köket kan man stöka runt och experimentera, i verkstaden kan man bygga och skapa, under trädet i trädgården kan man slappna av och leka, och i Findus lilla hus väntar spännande överraskningar.

AnnonsNative bild tactical 2

Utställningen är utformad med fokus på lek, lärande samt läsning och är baserad på de omtyckta barnböckerna om Pettson och Findus. Besökarna kommer att få möjlighet att interagera med karaktärerna och uppleva deras värld på ett helt nytt sätt.

– Vi är stolta över att än en gång kunna erbjuda en fin sommarupplevelse för barn och familjer. Huset blir en oas för kreativitet och lek och med fri entré har verkligen alla möjlighet att ta del av utställningen. Att skapa tillgängliga och inkluderande kulturella upplevelser för alla åldrar och bakgrunder är otroligt viktigt för oss och utställningen med Pettson & Findus kommer att bidra till detta på bästa möjliga sätt, säger Sara kulturhus vd, Anna Jirstrand Sandlund.

Invigningen av Pettson & Findus äger rum den 11 juni med ett festligt program som inkluderar besök av Pettson & Findus själva, plättar med sylt och grädde (först till kvarn), tal av Sara kulturhus vd Anna Jirstrand Sandlund, frågestund för barnen med författaren Sven Nordqvist, pyssel, tipsrunda och målning i Konstverkstan. Invigningsprogrammet är ett samarrangemang med Kultur- och biblioteksavdelningen.
Läs mer om invigningen

Utställningen pågår under hela sommaren och kommer förutom invigningen också att inkludera föreställningar med Kulturskolan i Skellefteå den 17, 19 och 20 juni. För hungriga barnfamiljer kommer enklare fikaförsäljning finnas i Södra foajén.

Missa inte chansen att upptäcka Pettson & Findus magiska värld i Sara kulturhus i sommar!

Annons
Summertime digital

Föregående artikelEn riktig pangdag i Åbyn Byske
Nästa artikelPort of Skellefteå pålar med återvunnet stål