Per och ”Linge” släpper bok

perlinge

Det började med en vild idé om att vid ett tillfälle göra en remake av The Bands klassiska sista konsert The Last Waltz från 1976. Det blev mer. Efter en musikalisk succé  på några av landets största scener med gästartister på stjärnnivå ger nu eldsjälen och kulturstipendiaten Thomas ”Linge” Lindgren ut boken om människorna bakom det på många sätt sanslösa projektet.

Thomas Lindgren, eller Linge som alla känner honom som, har i dagarna utsetts till årets kulturstipendiat i Skellefteå kommun. En högst rimlig utmärkelse när man ser till det Linge har gjort för kulturlivet i kommunen. Han var bland annat idégivare och eldsjälen bakom projektet att tillsammans med ett gäng Skelleftemusiker ge nytt liv åt The Bands konsert The Last Waltz.
Stjärnor på scen och i salong
Att ­arrangera åtminstone en enda konsert i Skellefteå var målet. Så blev det inte utan snarare lite mer: Tio konserter på olika platser i vårt land; Skellefteå, Luleå, Umeå, Södra Teatern och Cirkus i Stockholm och på Stora Teatern i Göteborg. Cirka 100 medverkande ­musiker inkluderande gäst­artister som Pär Wiksten, Nina Persson, Magnus Carlson, Kent Norberg, Micke Leijnegard, Ebbot, Mats Ronander, Bengan Blomgren, Nikke Ström med flera. 6 200 konsertbesökare, bland dem musikikoner som Björn Ulvaeus, Tomas Ledin, Micke B Tretow, Bo Sundström och Melissa Horn som alla hyllade The Last Waltz i Skellefteåtappning.
Vild idé som blev succé
En succé. Så kan vi summera musikäventyret som började med en vild idé. Och nu har det dokumenterats i bokform. 28 november är det release på A Tribute To The Last Waltz, en bok om det vilda projektet och människorna som var med och gjorde det möjligt. Huvudförfattare är en av de som var med Waltz-scenen, Per Strömbro, och Linge själv. Boken berättar i text och med massor av bilder om en häftig resa och många intressanta möten med människor och musik. Den lyfter även fram den betydelse konserterna hade för att profilera Skellefteå under rubriken Möt Skellefteå! Linges engagemang gäller inte bara musiklivet utan näringsliv och alla andra delar som bidrar till utvecklingen i kommunen.
– ANNONS –
Föregående artikelWillys öppnar ny butik i Skellefteå
Nästa artikelBizbuz och Alvargalan flyttas fram