Påsklovsaktiviteter i Skellefteå

Pasklovsaktiviteter2

Påsklovet är perfekt för att njuta av vårvinterns gnistrande snö och värmande sol. Passa på att åka i väg till en skidbacke eller två, kanske åka pulka i någon av de många pulkabackarna som finns eller grilla på en av kommunens många grillplatser. För dig som letar väderoberoende aktiviteter har vi också flera tips.

Badhus
Bada är kul för hela familjen och en perfekt aktivitet året om. I kommunens badhus kan både små och stora bada, öva simtag, njuta i relaxen och ha kul tillsammans. Badhus finns runtom i hela Skellefteå kommun, har du koll på det närmast dig? Bowlingkompaniet Ta med dig familjen eller kompisgänget för en stund på bowlingbanan. Utmana varandra och se vem som får ner flest käglor. Även de allra minsta spelarna kan vinna, då det finns automatiska rännstaket att använda sig av. På fredags- och lördagskvällarna kan du uppleva Cosmic bowling – bowling som nattklubb.

Skellefteå museum
I centrala Skellefteå hittar du Skellefteå museum, där det finns mycket att se och göra för hela familjen. Här hittar du Barnsia, en lokalhistorisk lek- och lärmiljö för barn mellan 0-6 år. Barnen får plats att utforska vår lokala historia med djurhållning, jordbruk och den livsviktiga utvinningen från skog och gruvor. Du hittar även Storsia, en stor utställning som tar dig med på en resa genom lokalhistorien i Skellefteå, Norsjö och Malå, från 10 500 före vår tideräkning till år 2020.

Pasklovsaktiviteter1

Vitberget
Bara två kilometer norr om Skellefteå centrum ligger Vitberget. Förutom utförsåkning i Vitbergsbacken finns ett flertal längdskidspår i olika längder, där elljusspåret på tre kilometer lockar flest motionärer. Det finns även alternativ för de som gillar att ta det lugnt. En fyra kilometer lång skogsstig hålls öppen för de som vill promenera i naturen. Avsluta gärna dagen med en mysig stund framför öppen eld på en av Vitbergets många grillplatser.

Kluredo
Ta på dig detektivmössan och spela virtuella Mordmysterium. Ni arbetar i team på 2-4 personer och dina ”detektiver” kommer att använda en Kluredo-app för att navigera och söka efter en fast plats. Alla platser och vittnen hittar ni i Skellefteå centrum. Leta efter virtuella vittnen, lös utmaningar i verkligheten och eliminera både misstänkta och mordvapen för att knäcka fallet och avslöja mördaren. 16 vittnen och 6 möjliga mordvapen. Mest poäng vinner!

Boda Borg
En aktivitet för alla åldrar som låter huvud och kropp jobba i olika utmaningar. Du utsätts för utmaningar såsom att klättra efter väggar eller att svara på frågor om sport, underhållning eller vetenskap, men huvudsyftet är att utmana lagets samarbetsförmåga då det krävs att alla samarbetar för att nå bra resultat. Samla familjen, kollegorna eller vännerna för en dag med mycket skratt och tävlande.

Fler aktiviteter hittar ni på visitskelleftea.se/pasklov

Föregående artikelNytt villaområde i Skellefteå
Nästa artikelPositivt kultursamarbete i stan