Nytt flygbolag etablerar sig i Skellefteå

skellefteåairport

Flygbolaget BRA har beslutat att etablera sommartrafik till Göteborg och Stockholm-Bromma från Skellefteå Airport.
– Skellefteå växer och kommer både i sommar och framöver ha stort behov av flygtrafik till och från vår region. Vi ser BRA´s etablering av direkttrafik till både Göteborg och Stockholm som ett viktigt steg för vårt näringsliv och våra invånare samtidigt som man skapar stora möjligheter för inrikes turism, säger Robert Lindberg VD Skellefteå Airport.

Flygbolaget BRA har under den pågående pandemin haft en låg verksamhet men i takt med att allt fler människor vaccineras planerar nu flygbolaget för att succesivt starta upp sin verksamhet runt om i Sverige. Eftersom Skellefteåregionen för närvarande är en av de största tillväxtregionerna i Europa så har nu BRA beslutat att etablera sommartrafik till och från Skellefteå direkt från både Göteborg och Stockholm-Bromma.

Flygningarna kommer att starta torsdagen den 15 juli samt pågå till och med söndagen den 15 augusti med avgångar till både Göteborg och Stockholm-Bromma torsdagar och söndagar.  Skellefteå blir därmed den enda destinationen i Norrland som erbjuder direkttrafik till Göteborg, vilket både öppnar för inkommande samt utgående turism samtidigt som även näringslivets behov tillgodoses.

Om trafiken i sommar faller väl ut och att etableringen uppskattas av privatpersoner och näringsliv ser BRA en god möjlighet till en fast etablering av daglig reguljär trafik till Stockholm-Bromma. Priserna på en enkelbiljett till Göteborg kommer att finnas från 800 kr. 

– Tillväxten i Skellefteå med omnejd saknar motstycke och vi vill med de här direktlinjerna ta ett första initiativ och bidra till den utvecklingen. Vi hoppas att sommarens flygtrafik kommer att tas emot väl av våra kunder och partners och att vi därför kan erbjuda klimateffektiva och flexibla resealternativ för Skellefteås växande marknad även över tid, säger BRA´s kommersiella chef Ulrika Matsgård.

 

Tidtabell

15 juli till 15 augusti

 

Stockholm Bromma – Skellefteå

 

Mån

Tis

Ons

Tor

Fre

Lör

Sön

Från Stockholm Bromma

 

 

 

09:30

 

 

12:00

Från Skellefteå

 

 

 

16:50

 

 

18:50

 

Göteborg – Skellefteå

 

Mån

Tis

Ons

Tor

Fre

Lör

Sön

Från Skellefteå

 

 

 

11:30

 

 

14:00

Från Göteborg Landvetter

 

 

 

14:25

 

 

16:25

 

Föregående artikelEfterfrågan på bostäder ökar – hälsa på Skellefteparet som hyr ut
Nästa artikelSkelleftebon som blivit instagramstjärna – säljer verktyg online