Skellefteås nya festival

1488
Native bild Summertime

Med ett flertal internationella toppnamn hoppas Skellefteå Summertime att kunna locka rekordpublik. Mellan den 4 och 7 augusti anordnas den nya festivalen på Norrvalla – stans nya stora festivalplats.
– Det är en jättesatsning vi gör, säger festivalarrangören Gunnar Karlsson.

Skellefteå Summertime ­Music & Life Festival skulle ha haft premiär ifjol. Det blev förstås inget av med det, men nu är det äntligen dags!
– Det har varit två extremt ­tuffa år både för ­arrangörer och artister, men nu ser vi framåt och är riktigt laddade på att få ­arrangera den nya festivalen i början av augusti, säger Gunnar Karlsson.

– ANNONS –

Och när den nya festivalen har premiär tar de i från tårna. Eller vad sägs om Zara Larsson, GES, Anders Bagge, Nause, Newkid, The Wannadies, Hooja, Estraden, Reyn, Ben Carbine & The 18 Wheelers, Ludwig Hart, Kiddo, Sean Banan, Tungsten, Kaliffa, Joel Nunez, Gin Lady, Reverend Revolver, Smalare än Thord, Tjocksmock, Frida Harnesk och Farrokhi.
– Det är en stor satsning vi gör med flera unika spelningar. Zara Larsson och GES gör till exempel inga fler spelningar norr om Sundsvall, och det hoppas vi ska locka publik långt bortom länsgränsen, säger Gunnar Karlsson och fortsätter:
– Vi kommer ha två scener på området. Den stora blir placerad på konstgräset och den lite mindre i närheten av snabbmaten.

Förutom akter av hög svensk och internationell nivå kommer besökarna kunna åka sig snurriga i det stora tivolilandet, spela minigolf, prova på att aktivera sig med allt som finns på den stora aktivitetsytan på gräsplanen. Dessutom kommer området inrymma snabbmat och knallar, samt två restaurangland – där du från det största, placerat på konstgräset, har fri utsikt över den stora scenen.
– Det ska vara ett mysigt och ­intimt område, där du kan röra dig fritt och samtidigt lyssna på konserterna, säger Gunnar.

De senaste åren har flera stora festivaler lagts på is och det har pratats om en ”festivaldöd”. Men Gunnar Karlsson tror trots det att Skellefteå Summertime har en plats på marknaden. Ambitionen är att locka 8000-10000 kvällsbesökare till Norrvalla första året och att festivalen ska bli årligt återkommande.
– Skellefteå växer och vi hoppas växa med den. Vi tror att det finns ett extremt sug efter en festival, det är i alla fall känslan med tanke på vilket otroligt bra mottagande vi fått så här långt. Det har varit ett extremt intresse och det ska bli kul att se alla på plats i sommar – då vi tillsammans gör Norrvalla till stans nya stora festivalplats, avslutar Gunnar.

Allt om festivalen och biljetter: https://www.summertime.nu/

 

– ANNONS –
Föregående artikelIdén som växt till succéföretag