Ny aktör tar över mattältet

stadsfesten utan

När Stadsfesten anordnar sin sista festival i centrala stan är det Nadia Wallmark och Rustique som sköter maten, drycken och underhållningen i det populära nöjestältet nere vid älven.
– Vi kommer att göra allt för att skapa en festival som Skellefteborna sent ska glömma, säger Nadia Wallmark på Rustique.

Stadsfesten har under snart fyra decennier varit ett av Norrlands största sommararrangemang och varje år lockat närmare 100 000 besökare. Men efter sommarens festival är det alltså slut på det och enligt arrangören Mikael Lundmark så beror det helt enkelt på att markytan i centrala stan har minskat avsevärt de senaste åren.
– Man får se på det positivt; Det är kul att staden växer och det är unikt att vi kunnat anordna en sådan här pass stor festival så centralt, i många år, säger han och fortsätter:
– Man ska sluta på topp och bättre förutsättningar än det vi har i år går inte att få. Jag tror att många besökare, inte minst vi Skelleftebor, har suktat efter ett stort arrangemang efter två år med restriktioner.

Tidigare har Stadsfesten presenterat sina första två akter, The Ark och Magnus Uggla, och nu är det också klart vem den nya krögaren är. Det kommer att bli den lokala restaurangen Rustique som sköter mat och underhållningen i det populära nöjestältet nere vid älven.

– Vi är mycket nöjda med att ha kunnat knyta till oss ett lokalt företag för driften av en av våra viktigaste enheter under festivalen. Vi är överens med Rustique om att tillsammans jobba för att återskapa den populära ”företagskvällen” på torsdag där vi kommer att erbjuda mat och dryckespaket tillsammans med en middagsunderhållning, en gemensam gigantisk Skellefteå personalfest helt enkelt, säger Mikael Lundmark på Stadsfesten.

Fredag och lördag kommer att fyllas med aktiviteter, mat och dryck både under dag och kväll.
– Vi ser verkligen fram emot att få vara med och vara en viktig aktör under Stadsfesten 2022. Vi på Rustique kommer att göra allt för att skapa en festival som Skellefteborna sent ska glömma. Det känns extra viktigt då det här verkar bli den sista Stadsfesten i centrala stan, säger Nadia Wallmark på Rustique.
Föregående artikelSpotifysuccé till Skellefteå
Nästa artikelSkellefteås stora hopp i Vasan