Nu kör de ut ditt material

kiwi utan

Nu tar KiwiTOOLS nästa steg för att underlätta ­snickarnas tillvaro. Skellefteföretaget erbjuder numera utkörning av material och förbrukningsvaror.
– Vi gör det för att spara tid till snickarna och för att de ska få bättre produkter till en lägre peng, säger Daniel Lindblom.

På sin Instagram, som för övrigt har över 13 000 följare, beskriver KiwiTOOLS sig som ett företag som vill underlätta byggarnas vardag. Tidigare med mest fokus på smarta verktyg. Nu har ägaren Daniel Lindblom bestämt sig för att underlätta vardagen ännu mer för byggarna med bra förbrukning och även utkörning.
– Vi har testat utkörningar till några av våra stamkunder och det har varit väldigt uppskattat, säger Daniel Lindblom.

KiwiTOOLS vill konkurrera med bättre produkter till ett bra pris. Framförallt på skruv, lim, fogmassor, tejp, multisågblad, tigersågblad, borrar och bits.
– För att ta några exempel: Vi har riktigt grymma och omtyckta mulitsågblad och ­tigersågblad från Imperial Blades, som ligger cirka 35 procent lägre i pris än i övrig proffshandel och håller otroligt mycket bättre. Vi har varianter av multisågblad som käkar både spik och skruv till frukost.

Då det gäller bits är det Weras som gäller, vist dom är dyrare. Men en Impaktorbits för slagskruvdragare kan hålla för 20 000 skruv.
Borrsortimentet är från Österrikiska Alpen, som exempel klarar deras betongborr ForceX även av att borra genom armeringsjärn.

Han rekommenderar även skruvarna från Grabber.
– Skruvarna tillverkas i Grabber USA:s ­fabriker i Taiwan med en fullständig kontroll över hela produktionen. No more skruvlotto med skruvar som går av, säger Daniel och fortsätter:
– Grön flextejp/byggfolietejp för tätning av plast med mera säljer vi för 120 kr exkl. moms.
Han betonar att det finns pengar att spara om man läser på lite mer kring vilken typ av fog/lim man ska använda vid specifika ändamål. Vi säljer Dana Lims produkter.
– Ofta används en dyr universalprodukt, som är välkänd. Den kan kosta 150 kr exkl. moms där vi istället rekommenderar Combi Flex för 80 kr exkl. moms. Många gånger är det okunskap som gör att man går på ett säkert kort. Men ska man exempelvis foga plåt mot tegel eller plåt mot plåt finns det produkter runt 50-lappen som gör jobbet bättre. Där finns det en hel del pengar att spara, säger Daniel.

Vill man se vad KiwiTOOLS erbjuder för produkter kan man antingen besöka företaget på Mejselgatan 9B eller gå in på hemsidan. Beställer man en produkt via webshopen kan man klicka i om man vill ha den utkörd.

Johannes Hägglund
johannes@skellefteaguiden.se

Föregående artikelBILDEXTRA: Så blir stans nya nöjescenter
Nästa artikelNästa satsning: Jurist på hembesök