Nordligast i världen med Theo-bågar

Larsson

Larsson Optik är Skellefteås mest kompletta optiker. De erbjuder en timmes synundersökningar, låter fortfarande sina kunder låna hem bågar och eftersom de inte ägs av någon stor kedja kan de ta beslut utifrån kundernas behov. Numera kan de i samarbete med Memira Eyecenter även erbjuda ögonoperationer.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

Nästan oavsett vilka problem du har med dina ögon kan du vara säker på att du kommer få bästa tänkbara hjälp hos Larsson Optik på Kanalgatan. Här är nämligen inte fokus att sälja så många produkter som möjligt, utan kundens behov är alltid i fokus.

Ett exempel på det är att optikerna på Larsson Optik alltid sätter av en timme när du bokar en synundersökning, och glöm att du behöver sitta i något litet bås för att göra undersökningen. Hos Larsson Optik är varje synundersökningsrum hela 20 kvadratmeter stort.
– Vi märker att kunderna uppskattar de noggranna undersökningarna. Dessutom har vi tid att hjälpa våra kunder hitta sin nya båge. Kunden ska alltid känna att han eller hon är i fokus. Vi lägger undan tid för att det ska bli helt rätt, säger Janne Larsson, som äger butiken tillsammans med brorsan Peder.

En annan sak som sticker ut med Larsson Optik är att de är fristående, och äga alltså inte av någon stor kedja, och det ser ägarna många fördelar med.
– Vi kan ta beslut som passar kunden och behöver inte anpassa oss efter vad någon säger i Stockholm, säger Peder Larsson.

Något som tydligt visar att Larsson Optik, till skillnad från konkurrenterna i stan, är fristående och fattar egna beslut lokalt, är att de fortfarande låter sin kunder låna hem bågar och testa i lugn och ro när de ska köpa nya glasögon.
– För oss är det inga problem alls att kunder lånar hem bågar. Kunden ska få en köpupplevelse, säger Peder.

När det kommer till bågar finns allt man kan önska sig hos Larsson Optik, och de har sedan några år tillbaka nischat in sig på de unika Theo-bågarna. Therese som började hos Larsson Optik för två månader sedan, brinner redan för att hjälpa alla kunder att hitta rätt bågar ur det stora sortimentet.
– Vi är den nordligaste optikern i världen med Theo-bågar. Det är ett belgiskt märke som gör designbågar med mycket färgsättning och detaljer, förklarar Janne.

Janne och Peder tog över firman 2006 från pappa Christer Larsson, som 1980 startade Larsson Optik. Christer är en erkänt duktig optiker som gärna tar sig an personer med lite mer avancerade synfel, och det är något som har gått i arv till sönerna.
– Farsan är extremt duktig och han har lärt oss mycket, därför kan vi hjälpa många kunder med ögonproblem som är avancerade, säger Janne.

De försöker hela tiden utvecklas och erbjuda nya saker till sina kunder och den senaste nyheten är att Larsson Optik är certifierad partner med Memira Eyecenter, som gör synkorrigerande operationer. Därmed kan Skellefteåbor som vill genomgå en ögonoperation göra sin förundersökning och sina efter-
kontroller hos Larsson Optik.
– Vill man slippa glasögon eller linser kan man göra operationen i Umeå eller Luleå, men allt annat görs hos oss, avslutar Peder.
Därför är det nog inget snack om att Larsson Optik förmodligen är Skellefteås mest kompletta optiker.

Sponsrat inlägg: En del av vårt annonserbjudande och inläggen skrivs av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor, hör av dig till info@skellefteaguiden.se

Föregående artikelKörningar i hela landet
Nästa artikelDubbelt så snabb service på Forslunds