NHL-stjärnan söker lokal i Skellefteå

brodernas utan

Restaurangkedjan Brödernas vill öppna i Skellefteå. Skellefteåguiden kan berätta att kedjan redan ratat två centrala alternativ – och att det just nu pågår en febril jakt efter en passande lokal.
– Skellefteå är en idrottsstad som växer mycket och som vi tror stenhårt på, säger vd:n Joakim Wiklander.

Kedjan grundades 2017 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander i Stockholm, och delägs i dag även av brödraparet Monir Kalgoum och svenska NHL-spelaren Mika Zibanejad som spelar i New York Rangers.
Brödernas har drygt 70 restauranger i landet och ifjol etablerades konceptet i Sundsvall och Umeå. Nu står Skellefteå på tur.
– Vi byggde vårt koncept för att fungera i en lågkonjunktur. Vi hade inte väntat oss en pandemi, men produkten/konceptet är precis så bra som vi hoppats på så vår expansionsplan har fortsatt som vi tänkt. Vi har en bred målgrupp och vi levererar det som folk vill ha i dagsläget, säger Joakim Wiklander, vd för Brödernas.

Vad ser ni för potential i Skellefteå?
– En erkänt duktig idrottsstad som växer så det knakar, så självklart ska vi finnas där.

Brödernas är kända för sina premium­burgare och napolitanska pizza, men erbjuder också sallader, desserter och glass.
– Vad vi kommer att erbjuda för meny i ­Skellefteå är avhängt stor­leken på lokalen. Vi siktar på 180-250 kvadratmeter och då kan det bli aktuellt även med en pizzadel.

Brödernas satsning är offensiv. Förutom Skellefteå, där de hoppas etablera sig under tredje kvartalet 2022, är målet ytterligare 50 enheter under året.

Föregående artikelDiös förvärvar tre fastigheter i Skellefteå
Nästa artikelAntikrundan till Skellefteå