Newkid besöker Skellefteå

Newkid webb 696x364 1

Många nya releaser och en stor längtan efter att få spela live. Äntligen besöker Alexander ”Newkid” Ferrer Sara kulturhus den 12 oktober.

I januari släppte Newkid sitt fjärde album ”Vi” och turnéplanen som var spikad under våren 2022 blev framflyttad till hösten. Under sommaren besökte han festivalen Summertime på Norrvalla och fick en försmak av Skellefteå.

Hur känns det att komma tillbaka?
– Det ska bli svinkul att komma tillbaka och jag är sjukt peppad! 2020 gjorde han comeback för den stora publiken i TV4:s ”Så mycket bättre” och fick bland annat en stor hit med Helen Sjöholms ”Du måste finnas”. Därefter nominerades han både till P3 Guld och flera Grammisar.

Hur vill du beskriva din musikstil?
– Min grund är hipp hopp och R&B men jag har alltid haft en försmak för pop och därför har det blivit en blandning av dessa tre genrer som jag gjort så kärleksfulla som möjligt. De flesta av mina låtar handlar om kärlek och då paketerar jag dem i alla tre musikstilarna.

Berätta om ditt senaste album?
– Det producerades under coronatider, vilket gjorde att arbetssättet när vi producerade låtarna blev annorlunda och även innehållet. Plattan handlade mycket om reflektioner som jag hade under den här perioden. Jag har bland annat en låt som heter ”Vänner”, som handlar just om vilka är ens nära vänner är och vilka man bara går ut och festar med. Många såna reflektioner var det jag sysslade med under pandemin. Det hörs i texterna på plattan och det var därför jag döpte den till just ”Vi”, då den handlar om oss. Du har även medverkat i tv-rutan med den musicerande karaktären Karim i Comviq reklamen.

Kommer du göra mer reklamjobb?
– Jag vet inte, men jag bara älskar deras positivitet. Glädjen som varumärket står för, det inkluderande. Jag gör väldigt lite reklam men de gånger som vi jobbat tillsammans har jag känt att de har precis samma åsikter och värderingar som jag har.

Till sist, vad kommer publiken få uppleva den 12:e oktober?
– Först och främst, jag tycker att det var väldigt jobbigt att spelningar flyttades under våren, men så här i efterhand är jag ganska glad över det. Då fick jag chansen att åka ut under sommaren och bli varm i kroppen, nu är jag och bandet så samspelta som man bara kan bli. Förutom att musiken blivit samspelt har vi med oss en produktion där jag äntligen får bygga upp en värld kring låtarna som jag såg dem när jag skrev musiken. Det är kul att få jobba med ljussättningen som gör det hela till en upplevelse och bygger upp en värld med det visuella. Målet är att alla i publiken skall känna sig riktigt berörda när de lämnar konserten, avslutar Alexander.

Av: Birgitta Hägglund Foto: Noah Agemo

Föregående artikelStorsatsar på publika laddstationer
Nästa artikelStjärnfotograf till Sara kulturhus