NCC bygger 75 lägenheter åt Riksbyggen

NCC

NCC har tecknat ett avtal för att bygga 75 lägenheter i området Getberget, Skellefteå, på uppdrag av Riksbyggen. Ordervärdet uppgår till cirka 175 MSEK.

– Det är väldigt roligt att vi fått klartecken att dra i gång byggandet av Brf Utsikten samtidigt som många andra aktörer drar i handbromsen. Nu ser vi fram emot att tillsammans med NCC bidra med fler bostäder till Skellefteå, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggens Bostad Norr.

Uppdraget består av två punkthus med 10 våningar samt ett mellanliggande garage i souterräng. Projekt Brf Utsikten består av totalt 75 bostadsrätter som beräknas vara inflyttningsklara under 2025.

– Vi har redan ett etablerat samarbete med Riksbyggen i Skellefteå sedan vi byggde Brf Viktoriastrand tillsammans. Vi är väldigt stolta över att återigen ha fått förtroendet och ser fram emot att gemensamt starta bygget även av Utsikten, säger Andreas Wikman, affärschef NCC Building Sweden.

Brf Utsikten är en totalentreprenad i samverkan och kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad Silver. Förberedande arbete startar i januari 2023. Tidigare har NCC byggt Viktoriastrand på uppdrag av Riksbyggen, ett område i centrala Skellefteå med 105 bostadsrätter i tre etapper som färdigställdes under 2020. Uppdraget uppgår till cirka 175 MSEK och orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden i det fjärde kvartalet 2022.

Föregående artikelSällsynta insekter upptäckta i SCA´s mångfaldspark
Nästa artikelLinus skänker prispengarna