Nästa satsning: Jurist på hembesök

juristkompaniet fb

Juristkompaniet fortsätter att satsa i Skellefteå. Nu erbjuder de även hembesök för de som vill skriva framtidsfullmakt eller testamente.
– Vi vill göra det enkelt för vanliga människor att köpa juridiska tjänster. För oss är det viktigt att kunderna känner sig trygga och förstår vad de köper, säger Linn Bergman.

Juristkompaniet finns sedan tidigare i Östersund, Sundsvall och Hudiksvall med sikte på att täcka den norra delen av landet. Att Skellefteå skulle bli nästa ort var ingen slump, enligt Juristkompaniets vd Emma Berg:
– För oss är Skellefteå en strategiskt viktig stad för vår fortsatta expansion i Norrland. Vi ser framemot att vara en del av stadens starka utveckling genom att hjälpa både nyinflyttade och etablerade skelleftebor till ett tryggt privatliv, säger Emma Berg.

Linn Bergman är chef för Juristkompaniets kontor i Skellefteå. Med juristutbildning från Uppsala och Melbourne, ett internationellt arbetsliv och forskarliv med bas i Stockholm, knöts säcken ihop när hon flyttade hem till Skellefteå. En flytt hon inte behövt ångra.
– Kul att stan fått en stolt mentalitet. Här är en plats i förändring, där människor får utvecklas och det är tillåtet att sticka ut. Åtminstone inom vissa gränser, säger Linn Bergman och ler.

En av Juristkompaniets vanligaste, och kanske viktigaste, tjänster är framtidsfullmakt, utformad efter personliga önskemål.
– Ordet framtidsfullmakt kanske känns svårt att förstå, men innebär att man i förväg kan bestämma vem som ska företräda en om man blir sjuk eller gammal och inte längre kan själv. Det är en privat form av godmanskap, där man slipper kommunal byråkrati och kan välja någon nära som man har förtroende för och tycker är lämplig. Alla som har en sådan person och vill hålla privatlivet privat, borde skriva en framtidsfullmakt, säger Linn Bergman och fortsätter:
– Det är en försäkring som faller ut om man behöver hjälp med bankärenden, ordna med
boende, hämta ut medicin och allt annat som vi är beroende av för att vardagen ska fungera.

Under våren gör Juristkompaniet hembesök för den som vill skriva en framtidsfullmakt, eller ett testamente. Det ska vara enkelt att komma till skott och genom att komma hem till dem som behöver skriva en juridisk handling sänks tröskeln för den som behöver anlita en jurist.
– För mig är det lika viktigt att ha goda relationer med de som kommer till oss, och få dem att känna sig trygga, som att leverera tjänster av hög kvalitet. Först när man förstår vad man köper kan man värdera det man får. Vi jobbar också med fasta priser så att kunden vet vad det kostar i förväg, säger Linn Bergman.

I juni flyttar Juristkompaniet in i nya lokaler på Storgatan 41.

Föregående artikelNu kör de ut ditt material
Nästa artikelNHL-intresse för målkungen – som kan stanna