Lages drömbygge växer fram

E-son Maskin lämnar sina lokaler på Gymnasievägen 14 vid årsskiftet 2020.
Då står den 6 300 kvadratmeter stora tvåvåningsbyggnaden vid E4:an klar för inflyttning.
En satsning som kostar 100 miljoner – fördelat mellan E-son, Tidy Powersports och Outotec.
– Vi tror stenhårt på det här. Vi har varit alldeles för trångbodda tidigare,
säger E-son Maskins ägare Lage Hedlund Palmgren.

E-son Maskin, återförsäljare av motorfordon, har funnits i samma lokaler sedan 1981. Lagom till 40-årsjubileumet flyttar de till egna, nybyggda lokaler.
– Vi har idag drygt 1 000 kvadratmeter och här får vi det tredubbla, cirka 3 170 kvadratmeter, säger Lage Hedlund Palmgren.

Hur mycket pengar handlar det om för er?
– Hela investeringen ligger på cirka 100 miljoner kronor, fördelat mellan oss och Outotec. Vi tror stenhårt på det här och är väl förberedda framöver.

– ANNONS –

lage

Den 11 000 kvm stora tomten, som är placerad mellan Hotell ­Aurum och Skelleftebränslens tankstation, ­bokades redan 2016 – ­efter att E-son Maskin gjort klart med BRP att sälja Ski Doo-snöskotrar – och närmare fyra år ­senare kan Lage Hedlund Palmgren blicka ut över sitt drömbygge som numera tillhör ­stadens nya entré, sett söder­ifrån.

Byggnaden av lokalen, klädd i grafit mörkgrå parocelement med en övervåning påbyggd med liggande träpanel, påbörjades ifjol och under årets sommar och efterföljande höst har det invändiga arbetet; såsom målning, el och belysning, fortsatt i rask takt.

Skärmavbild 2020 10 19 kl. 10.46.03

För Skellefteåguiden berättar Lage att arbetet flutit på enligt planerna och att den största fördelen med de nya lokalerna blir ­flödet, som kommer att förbättras avsevärt.
– Vi säljer ungefär 700 fordon per år, då krävs det struktur för att få flyt. Just nu är vi alldeles för trångbodda både inne och ute. I de nya lokalerna får vi 14 portar ut och 10 dörrar in, samt egen inhägnad på 1 700 kvm plus ­utelager med tak på 200 kvm.

E-son är återförsäljare för Ski-Doo, Lynx, Can Am, SeaDoo, släpvagnar samt Scott och EcoRide-cyklar. Förutom dessa fordon kommer också Tidy Powersports synas i butiken med Polaris snöskoter och fyrhjuling samt uthyrning av snö- och vattenskotrar.
– Nu kommer vi inte behöva anpassa oss efter årstiderna lika mycket. Nu kan cyklarna och vattenskotrarna stå framme under vintern liksom snöskotrarna på sommaren, säger Lage och berättar att även begagnade snöskotrar kommer få större fokus.
– Jag har lärt mig att ska man sälja något ­begagnat så ska det stå i bra belysning inomhus. Det har vi inte varit bortskämda med ­tidigare.

– ANNONS –
Föregående artikelHär öppnar nytt gym och padelcenter
Nästa artikel”Känns som en beundransvärd verksamhet”