”Melkman” om återkomsten

melker
Foto: Jörgen Bergkvist

Efter sex säsonger och 396 NHL-matcher har han nu återvänt från andra sidan Atlanten. Melker Karlsson är tillbaka i Skellefteå AIK Hockey för resterande delen av säsongen 20/21.
– Det var hit man skulle när man var klar där borta, så det var inget att fundera på, säger Karlsson.

Melker åkte över efter guldsäsongen 13/14 och gjorde snabbt avtryck i NHL med sin frejdiga spelstil. Han fick så småningom smeknamnet “Melkman”, en anspelning på begreppet “milkman” (mjölkbud) som alltid levererar. Det blev totalt sex säsonger för San José Sharks, varav en Stanley Cup-final, med ett slutfacit på 60 mål och 52 assist på 396 matcher. Nu står det alltså klart att han återvänder till Skellefteå AIK med kontrakt för resterande delen av denna säsong.

– Det känns jättekul! Jag har sett fram emot det en tid nu. Det var några grejer som skulle klaffa innan och nu har allt fallit på plats så det känns skönt att vara hemma och få spela här igen, säger “Melkman” och fortsätter:

– ANNONS –

– Det var hit man skulle när man var klar där borta, så det var inget att fundera på. Det är ju en lite speciell säsong och det är lite speciella förhållanden att komma hem under, men det ska bli kul att försöka hjälpa laget och vi får förhoppningsvis bygga vidare på något stort här.

Han kommer som sagt berikad med en hel del NHL-erfarenhet och vill givetvis lyfta fram det i sitt spel hos oss.

– Jag spelar ju ett rätt rivigt spel men hoppas kunna bidra med lite stabilitet samt försöka vara jämn i mitt spel, sedan får vi se vilken position de sätter mig på och hur jag kan bidra där.

Hur ska det bli att bära svartgul tröja nr 15 igen?
– Det tar en tillbaka till den härliga tiden. Man har bra minnen här, så det ska bli kul att skapa nya.

GM Forssell är naturligtvis nöjd över att få hem Melker.

– Vi har haft en öppen diskussion under en längre tid så det känns otroligt kul att det är klart och att vi får hem Melker. Hans erfarenhet och kvalité kommer att göra oss mer stabila och kan hjälpa laget under resten av säsongen. Sedan har Melker ställt upp ekonomiskt på ett väldigt schyst sätt för klubben och det var tydligt att han ville komma hem och spela för Skellefteå AIK.

Avtalet med Melker Karlsson sträcker sig över resterande delen av säsongen 2020/21.

DET HÄR ÄR ETT PRESSMEDDELANDE FRÅN SKELLEFTEÅ AIK.

– ANNONS –
Föregående artikel”Jag är lite av en bohem”
Nästa artikel”Många saker lockade”