Matfrossa i Skellefteå!

Matfest696x364

Besök ett flertal centrala restauranger under en och samma dag för att äta, dricka och umgås med nära och kära. Nu erbjuds det ”matfester” i Skellefteå, Matmilen den 22 april och Moveat 20 maj.

Koncepten går ut på att deltagarna ska besöka ett antal utvalda restauranger i Skellefteå. På varje plats serveras smakprover som representerar dess verksamhet. Man får uppleva en fulladdad smakupplevelse i stan under en hel dag. Både Matmilen och Moveat samlar toppskiktet av restauranger och erbjuder smaker utöver det vanliga. Biljetterna till de båda evenemangen köper du på nätet och där kan du även göra val som vegankost om så önskas. Med en biljett traskar du sedan runt under några timmar och besöker de utvalda restaurangerna.

Rebecka Hedlund Nilsson Matmilen, hur många biljetter släpps till ert evenemang Matmilen?
– Vi kommer att sälja 300 stycken biljetter.

Hur går det till?
– Du köper en biljett på vår hemsida www.matmilen.info och erhåller en bekräftelse via mejl. Lördag 22 april, alltså eventdagen, finns personal tillgänglig för att dela ut ett klippkort. Alla deltagare får var sitt klippkort som är beviset på att du är med på Matmilen. Klippkortet innehåller praktisk info om eventet. När du kommer t ll en restaurang visar du ditt klippkort och det kryssas för att du besökt just den restaurangen, du får ditt smakprov och du kan även beställa passande dryck till. Sedan går du till nästa stopp och du väljer själv i vilken ordning du vill besöka restaurangerna.

När du har besökt de 6 krogarna är du troligen både mätt och belåten, säger Rebecka Hedlund Nilsson, Matmilen.

Matfest696x364 2

Linna Bäckman, Moveat, hur många biljetter släpps till ert evenemang Moveat?
– Efter succén i höstas har vi utökat Moveat i Skellefteå till 300 platser. Hälften av biljetterna har redan sålt slut, superkul!

Hur går det till?
– Gästerna startar på en förutbestämd restaurang mellan klockan 11.00 och 12.30 lördagen den 20 maj, där de får sin första smakportion. Sedan besöker man resterande sex restauranger i valfri takt och ordning fram till kl 17.00. Moveat är en folkfest där över 100 000 gäster årligen smakar på över 50 svenska städer.
Det är ett perfekt sätt att (åter)upptäcka unika smaker och miljöer som staden har att erbjuda. All mat ingår i biljetten och de ställen som säljer dryck erbjuder detta i både hel- och halvglas. Biljetterna hittar man på Moveats hemsida www.moveat. co eller i Moveat-appen.
I appen kan man enkelt planera upp sin rutt beroende på hur man vill smaka sig igenom dagen, samtidigt som man har tillgång till dagens meny och unika erbjudanden. Efter varje restaurangbesök kan man lämna ett betyg och de tre aktörer som får högst betyg efter dagen får vår utmärkelse ”People’s Choice” och hamnar i vår restaurangguide. Färdiga aktörer inför eventet den 20 maj är Miss Voon, Taps & Tapas, Restaurang Victoria, Bishop Arms och Compete Sports bar, säger Linna Bäckman, Moveat.

Föregående artikelPositivt kultursamarbete i stan
Nästa artikelKjells Bänk till Summertime