Markoolio till Summertime

Native bild markoolio

Med humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet. Nu kommer han till Skellefteå och Summertime Music And Life Festival fredag den 30 juni.

Sedan debuten 1998 har han ett pärlband av brakhits som ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Vi drar till fjällen”, ”Mera mål” och ”Ingen sommar utan reggae”. Just nu upplever Markoolio en renässans och är kanske populärare än någonsin. Under Emmabodafestivalen samlade han upp emot 10 000 glada festivalbesökare framför scenen, för att nämna ett av hans mycket populära framträdanden.

I början av 2000-talet gjorde Markoolio det omöjliga. I en blandning av hybris och överskottsenergi skrev han in sig i historieböckerna med en storslagen spelning på Globen, 20 år senare återvände han till Globen och bjöd på ännu en en stor folkfest.

Född i Finland, uppväxt i Orminge utanför Stockholm och med en sällsynt känsla för allsång snurrade han in i våra liv. Från att vara artist, till skådespelare och vidare till ett fenomen. En ostoppbar maskin. Marko ”Markoolio” Lehtosalo är älskad av alla och nu tar han sommaren med sig till Norrvalla i Skellefteå.

Video: https://youtu.be/ns6LqHSpctg

Artister klara för festivalen:
Benjamnin Ingrosso
Scooter (DE)
Bolaget
Markoolio
Norlie & KKV
Boy In Space
(fler artister presenteras inom kort)

Just nu finns även möjligheten att köpa billiga förköpsbiljetter till sommarens festival via
www.summertime.nuhttps://www.ticketmaster.se/event/627743 eller hos Skellefteå Turistcenter.

Föregående artikelStörsta ökningen på 50 år i Skellefteå
Nästa artikelMarsnumret är här