Linus skänker prispengarna

Native bild Linus

Historiska Linus Söderström utsedd till Månadens Spelare i SHL – skänker prispengarna till Svenska Ishockeyförbundets NPF-satsning.

Linus Söderström (målvakt i Skellefteå AIK) är Månadens Spelare i SHL vilket också innebär att han är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SHLs huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Söderström valt att ge till Svenska Ishockeyförbundets NPF-satsning.

– Jag hoppas andra unga idrottare med NPF-diagnoser ska få samma möjlighet till stöd som jag fick. Jag tror att det finns en väldig massa talanger där ute som hockeyn går miste om annars, säger Söderström.

Svenska Spel och SHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I december föll deras val på Skellefteå AIKs Söderström, som nu är den målvakt som hållit nollan allra längst i SHL.

– Det känns kul såklart. Ett kvitto både för mig och hur vi har presterat som lag den senaste tiden, där vi har fått ihop det väldigt bra över hela banan. Vi har ångat på bra som lag och skapat en grym känsla i gruppen, det är roligt att komma till hallen varje dag och bygga vidare på det vi gör, säger Söderström som just nu leder målvaktsligan.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey.

– Jag har valt Svenska Ishockeyförbundets NPF-satsning för att stödja deras arbete i att utbilda tränare/ledare i frågan samt få mer unga idrottare där ute att trivas bättre i sina miljöer. Det var alltid väldigt viktigt för mig och nu flera år senare kan jag se den stora bilden över hur många bra människor jag har haft runt mig som gjorde mina framgångar möjliga, säger Söderström.

Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.
– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Svenska Ishockeyförbundet kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Mats Einarsson.

Föregående artikelNCC bygger 75 lägenheter åt Riksbyggen
Nästa artikelBlir en cool avslutning