Linus förlänger med Skellefteå AIK

Linus 696x364

Han är inne på sin andra säsong i klubben där han fortsatt stå för enorm stabilitet och leverans mellan stolparna. Nu kan vi kungöra att det blir ytterligare ett år med hans kvalitéer, för Linus Söderström har förlängt med Skellefteå AIK Hockey. “Jag trivs väldigt bra”, säger målvakten.

27-årige Söderström anslöt inför säsongen 22/23 och klev in med besked, minst sagt. För den säsongen summerades med näst bäst räddningsprocent i hela SHL och i slutspelet med en kombinerad summa på tio nollor under säsongen (varav fem i slutspel). Linus har fortsatt vara en gigant i kassen även denna säsong med starka siffror hela vägen – och nu står det som sagt klart att det blir ytterligare en säsong som burväktare i svart och gult.

– Det känns bra och nu kan vi blicka framåt mot det som komma skall. Jag trivs väldigt bra i gruppen och jag tycker Skellefteå AIK alltid är med i toppen och utmanar om att gå hela vägen i allt man ställer upp i, säger Söderström.

Lynx Ski Doo Banner 696x364 Skeå Guiden

Linus är glad för sin tid i Skellefteå AIK hittills och ser fram emot mer av den varan.

– Jag ser den som positiv, framförallt med hur mycket matcher jag fått förmånen att spela. Jag tror inte jag är långt ifrån min 100:de tävlingsmatch i Skellefteå AIK-tröjan redan.

Han hyser även stor uppskattning för Skellefteå AIK som förening och trivs med att vara delaktig i det stenhårda arbete som sker på daglig basis.

– För mig är Skellefteå AIK en klubb där man vill framåt, som alltid är med i toppen och som vill vinna allt man ställer upp i. Någonting som sitter djupt i klubben såklart, om du kollar över de senaste 15 åren. Det är en häftig kultur och det är stort att få vara en del av det.

Till sist blickar Söderström framåt med fokus på den bästa tiden på hela året.

– Slutspelet är ju precis bakom hörnet nu så fokuset går inte mycket längre än så. Det har varit en lång och tuff säsong för oss där vi ändå presterat bra över tid och kommit starka ur grundserien. Vi ser fram emot fredag, och hoppas alla andra AIK:are gör det också.

GM Forssell om att förlänga med Linus:
– Det känns kul att göra klart med Linus. Han har gjort ytterligare en bra säsong där han presterat på en hög nivå men även klarat av att spela många matcher. Att kunna behålla samma målvaktspar till nästa säsong känns riktigt bra.

Det nya avtalet med Linus Söderström sträcker sig över säsongen 2024/25.

Föregående artikelLinus Lee till Summertime Festival
Nästa artikelSkellefteåguiden april 2024