Linnea Henriksson till Skellefteå

Linnea 696x364

Med målet att skapa extra minnesvärda liveupplevelser för publiken ger sig Linnea Henriksson under våren ut i Sverige med den lilla turnén. En turné som är utformad för att passa unika platser som kan leverera roliga och mäktiga upplevelser för både publiken och Linnea själv. Ett av dessa stopp blir den 14 maj på Sara kulturhus i Skellefteå.

Linnea Henriksson är sedan tidigare en uppskattad artist bland Skelleftepubliken, inte minst efter sitt bejublade framträdande på “En flotte” sommaren 2018 och sin spelning på Folkparken hösten 2019. När hon nu återvänder till Skellefteå under senvåren med den lilla turnén blir det hennes första besök på Sara kulturhus.

Med den lilla turnén vill Linnea Henriksson visa att alla har rätt till högkvalitativ livemusik, oavsett var man bor. Hon hoppas göra Sveriges musikscen mer jämställd genom att aktivt leta efter andra ställen än “de vanliga” och bokstavligen välja nya vägar i hopp om att fler följer efter. Målet är skapa fler stopp på den svenska turnékartan och locka nya människor, arrangörer som publik, till världens bästa ställe – scenen.

– Handen på hjärtat. Var har du fått din fetaste liveupplevelse någonstans?
För mig är det närheten som skapar magin varje gång. Därför ska jag, senvåren 2023, ut på turné till de mindre, mer intima, spelplatserna för en “vi var där”-upplevelse som bara kan ske just där, just då. En turné som tar sig utanför de “vanliga” stoppen och istället åker till de som ofta “glöms bort” i de större sammanhangen. För att det är kul. För att det är viktigt. För att det inte finns något mäktigare, säger Linnea.

Linnea Henriksson har gjort sig känd som en svensk popsångare och låtskrivare. Sedan sin entré i Idol 2010, har hon blivit en älskad och folkkär artist genom sina tre fullängdsalbum, en jul-EP och sin uppskattade medverkan i “Så mycket bättre” 2018. Hennes musik har spelats över 200 miljoner gånger och hon har tagit emot prestigefyllda priser som P3 Guld (Årets artist 2012, Årets pop 2019), Alice Babs Jazzstipendium 2015 och utsågs till Folkets hus och parkers ”Ulla Billquist stipendiat” 2016. Som liveartist är Linnea en av de mest hyllade för sin unika scennärvaro och kan göra vilken scen som helst till sin egen. Hon låter sin publik komma riktigt nära, både genom sina starka och igenkännande låttexter och genom sitt personliga mellansnack. Det blir “på riktigt”, som hon själv skulle eskriva det. Vid sidan av sin artistkarriär har Linnea blivit ett uppskattat sällskap hemma hos svenska folket genom prestigeuppdrag som programledare för Melodifestivalen 2020, återkommande programledare/ reporter för Musikhjälpen och i somras kunde vi höra henne avsluta årets ”Sommar i P1”.

Foto: Johanna Pettersson

Föregående artikelFrown till Summertime
Nästa artikelUng Svensk Form 2023 till Skellefteå