Linge släpper debutsingel

Native bild Linge

Linge har ett långt förflutet i musikkretsar mest känd när han tillsammans med ett gäng Skelleftemusikanter drog produktionen ”A tribute to The Last Waltz” land och rike runt. Turnéen gav tio slutsålda konserter i Skellefteå, Luleå, Umeå, Södra Teatern, Stockholm, Stora Teatern, Göteborg och slutligen Cirkus i Stockholm.

Nu debuterar  Linge med  en singel för första gången vid en ålder av 69 år och titeln är passande nog Getting Old. Linge har skrivit musiken och kompisen Lars Lindström texten.

Senast de två kompisarna skrev en låt ihop var 40 år sen. De båda var medlemmar i bandet Charles Darwin Band och låten hette ”Natt utan nåd”. Lars har med sin egen låt ”Is this healing” nått hela 54000 streams på Spotify.

– Det är aldrig försent att göra saker som man drömt om, säger Thomas Linge Lindgren.

När Linge fyllde 60 år så fick han i födelsedagspresent av sin kompis Johan Nilsson studiotid för att spela in en låt, så det har tagit nio år för att färdigställa den.

I höstas tog han och Johan tag i projektet och bjöd in ett antal vänner för att bidra. P-A Andersson, gitarrist, Peter “Löwe” Lövgren, basist och Kajsa Karlsson, backing vocals hängde glädjande nog på.

– Nu är den äntligen klar och det ska bli spännande att se hur den kommer att tas emot, avslutar Linge.

Resultatet går att lyssna på på Spotify och andra streamingtjänster från och med den 27 januari. Artisten är Linge & Friends och låttiteln Getting Old.

Bild: Carina Hedlund

Föregående artikelKarlgårdsbron försenas 10 månader
Nästa artikelFullmatad teatervår