Lekia öppnar i Citykompaniet

Lekia

I höst kommer Citykompaniets utbud att förstärkas ytterligare då leksaksbutiken Lekia slår upp portarna inne på CK. Butiken, som etableras på övre plan är ca 300 kvm stor och kommer att bidra till ett lite mer lekfullt CK.
– Det ska bli fantastiskt roligt att tillsammans med Citykompaniet förverkliga denna dröm säger Robert Lövgren, delägare i Lekia Skellefteå.

Sedan 2003 har Lekia drivit leksaksbutik i Skellefteå och 2015 startades ytterligare en butik på Solbackens handelsområde i Skellefteå.
– Att nu kunna utvecklas vidare genom att flytta in vår citybutik till Citykompaniet är väldigt inspirerande. Butikens profilering kommer att genomgå en rätt stor förvandling, med influenser både från Lekia-butiken på Tuna Park i Eskilstuna samt Mall of Scandinavia i Stockholm, säger Robert.

På Citykompaniet pågår just nu en större renovering som beräknas vara klar till sommaren och etableringen av Lekia blir ett välkommet nytillskott i såväl timing som butiksinnehåll.
– Lekia kompletterar vår befintliga butiksmix på ett bra sätt, så vi är mycket glada att de vill flytta in hos oss. Vi ser verkligen fram emot hösten, med både ett nyrenoverat CK och ett samhälle som förhoppningsvis börjar återgå till det normala, säger Julia Åshjelm, Centrumledare på Citykompaniet.

I samband med att Eurosko och Make Up Store stänger sina butiker på entréplan ges ytterligare möjligheter till nya etableringar och vi har ett antal intressenter och scenarion om hur dessa ytor på bästa sätt kan nyttjas.
– Vilken eller vilka butiker som kommer fylla dessa lokaler kan vi ännu inte avslöja men ambitionen är att öppning ska kunna ske under hösten 2021, berättar Viktor Nordlund, fastighetsförvaltare på Nordvestor Fastigheter.

Lekia är idag Sveriges största leksakskedja med över 170 handlarägda leksaksbutiker, och finns i Sverige, Norge och Åland.

Föregående artikelSå sparar Skellefteborna pengar
Nästa artikelBra lösningar andra får dra nytta av