Kjells Bänk till Summertime

Native bild Kjells Bank

We are Kjells Bänk – you are not! Devisen kommer från Skelleftebandet Kjells Bänk som nu är klara för Summertime Music And Life Festival lördag den 1 juli.

Bandet träffades för allra första gången i Kulturföreningen Mullbergets lokaler för snart ett och ett halvt år sedan och har hållit ihop sedan dess.

– Om inte Kulturföreningen funnits, kanske vi aldrig träffat varandra, konstaterar medlemmarna i Skelleftebandet som under det senaste året slagit ner som en bomb i Västerbottens musikliv.

Sedan starten har dom fyra medlemmarna hunnit med ca 25 konserter – mestadels uppe i norr, men man har även hunnit vara på turné till både Stockholm och Uppsala nu under våren.

Med ett skivkontrakt i ryggen släppte de EP-n ”YIH8TW” tidigare i år, där både singeln ”Why I Hate The World” och underground-hiten ”Drink Piss And Die” ingår. Som låttitlarna skvallrar om så spelar Kjells Bänk punk, garagerock med inslag av indierock.

Förutom ett gediget och genomarbetat låtskrivande lägger även bandet mycket tid på att ständigt utveckla sitt scenspråk, med stor vikt vid det visuella. Med en enorm energi – kryddat med diverse hyss och galna idéer intar de scenen med en självsäkerhet och självklarhet som gör dem till ett band man inte glömmer.

Så lyft på Glutens Maximus och gör dig redo att bli överkörd av punkiga gitarrer, thrashiga trummor mullrande bas och rockiga poser. Kort och gott: Ös, show och punk – Kjells Bänk!

Video: https://www.youtube.com/watch?v=0vS5IBwJ_m0

Artister klara för festivalen:
Benjamin Ingrosso
Scooter (DE)
Bolaget
Norlie & KKV
Markoolio
Martin Stenmarck
Robin Kadir
Wahlstedt
Da Buzz
Boy In Space
Rivstart
The Magnettes
Kjells Bänk
(fler artister presenteras inom kort)

Förköpsbiljetter till sommarens festival via https://www.summertime.nu/biljetter/ eller hos Skellefteå Turistcenter.

Föregående artikelMatfrossa i Skellefteå!
Nästa artikelJobba och leva i Skellefteå