Jimmies hemmahopp på V75

Native bild Olly

Fyraåriga stoet Olly Håleryd som ägs av Jimmie Ericsson och några vänner har imponerat stort i årets starter och tar nu sikte mot ytterligare en triumf på V75 i Skellefteå lördag den 1 oktober.

Hästen delägs av Skellefteå AIK:s och landslagets tidigare lagkapten Jimmie Ericsson och några av hans goda vänner. Jim Richtmann och Joakim Morén syns på bilden med Jimmie, övriga glada ägare är Samuel Lundmark, Jonas Nygren, André Pal, Jens Elfstrand och Maud Andersson.

Hästen är sparsamt matchad med endast fem starter. Senaste starten på Skellefteåtravet infriade hon sitt favoritskap i överlägsen stil utvändigt om ledaren i ett hårt V64-lopp. Efter en lite trevande start körde kusken Ove A Lindqvist fram utvändigt om ledaren och trots att hon fick det tyngsta loppet av alla hästar som startade kunde hon enkelt gå ifrån och vinna med krafter kvar i mål.

Efter den segern steg förhoppningarna om att det kan bli en riktigt bra häst, men det gäller såklart att hon får vara frisk och skadefri.
– Det är en helläcker dam som är lugn och fin, precis som jag vill ha hästarna. Det här kan nog bli jättebra framöver, säger hästens kusk Ove A Lindqvist.

Hur kommer det sig att du började med travhästar Jimmie?
– Efter avslutad hockeykarriär började jag kolla på trav och spela lite under lördagarna. När jag under V75-dagen i Skellefteå för ett år sedan provade på att köra häst, ja då blev jag fast direkt, berättar Jimmie.

Har du någon fler travhäst?
– Hon är min första häst men förmodligen inte den sista, säger Jimmie och fortsätter.
– ”Olly” är superfin och harmonisk, därför blir det mer intressant för hela familjen att följa med och träffa henne. De gillar att klappa, borsta och ge henne mat, ja helt enkelt att bara hänga i stallet. De brukar även vara på plats och heja när hon tävlar, vilket är extra kul, avslutar Jimmie.

Alla aktiviteter under V75-dagen  i Skellefteå den 1 oktober  https://www.skellefteatravet.se/nyhet/2022/09/stl-v75/

Föregående artikelHushållsutgifterna kan öka 48%
Nästa artikelOktobernumret är här