ICA Morön lanserar unik onlinetjänst

icamoron

ANNONS. ICA Morön lanserar en ny onlinetjänst för mat. Nu behöver du bara maila din inköpslista till ­viktoria.alm@supermarket.ica.se – så levereras varorna direkt hem till dörren.
– Det här är ett erbjudande som vi tror ska attrahera många Skelleftebor, säger Tommy Alm.

Tillströmningen av kunder som handlar ­online har den senaste tiden varit stor och som kund har det varit svårt att få en leveranstid inom en rimlig tid, en utmaning som stora delar av Skelleftebutikerna har haft. Har man tomt i kylen har Skellefteborna då behövt besöka en fysisk butik, vilket många personer i riskgrupp vill undvika.

För att möta efterfrågan lanserar nu ICA Morön sin helt unika ­onlinetjänst. Till skillnad från konkurrenterna behöver du bara maila in din inköpslista – och kontaktar du butiken före klockan 18 innan utkörningsdagarna tis­dagar, torsdagar och fredagar levereras ­varorna hem till dörren nästföljande dag.
– Med en högt belastad e-handel har behovet av att kunna säkra hemleveranser till riskgrupper varit högt. Vi behövde hitta en lösning som gick att få igång snabbt. Det känns väldigt bra att nu kunna hjälpa alla, men kanske särskilt utsatta riskgrupper och äldre, säger Tommy Alm.

ICA Morön har redan ett etablerat logistikflöde med två varubilar som i vanliga fall ­levererar frukt och fika till 130 företags fikarum, men blir intresset stort öppnar Tommy Alm för att framöver ­ytterligare utöka kapaciteten.
– Våra frukt- och fikaleveranser är redan en uppskattad tjänst, nu testar vi det här för att se om det blir lika omtyckt, och om så är fallet kommer vi att försöka öka resurserna ytterligare, säger Tommy Alm som också avslöjar att han från och med i sommar kommer att dela ägaransvaret tillsammans med sin dotter Viktoria, som redan idag har tagit över mycket av ansvaret.

Förutom satsningen på onlinetjänsten fick ICA Morön Skellefteås modernaste maskinpark för kyl- och frysaggregat när man 2019 investerade fem miljoner kronor i 19 nya ­freonfria kylar och frysar.

Föregående artikelBrokk lanserar spännande innovation
Nästa artikelRekordstort båtintresse bland Skelleftebor