Spotifysuccé till Skellefteå

Native bild Skelleftea Media

Fyra låtar i topp på Spotifys lista över de mest virala låtarna i Sverige. Nu kommer det maskerade spelmanslaget till Skellefteå och Summertime Music And Life Festival.

Någonstans norr om polcirkeln bor Hooja som debuterade för cirka ett år sedan med ”Donkey Kong”. Efter det kom ytterligare släpp och låten ”Levererar” uppmärksammades bland annat av P4 Norrbotten.
– Låten är som en handbok till att bli en stabil norrlänning, om kunskapen att backa med släp eller att hugga ved med en hand, om egna upplevelser och sånt som man fått berättat för sig, säger Hooja.

Hoojas definitiva genombrott kom efter en intervju i TV4:as ”Efter fem”. Efter bara några dagar låg hela fyra låtar i topp på Spotifys lista över de mest virala låtarna i Sverige.

Soundet har beskrivits som ”skogsdisco”, och med ett unikt uttryck och en nypa salt driver de med sig själva över trallvänliga melodier och med texter om livet i norr.

Några videos:
https://www.youtube.com/watch?v=8Y2aL95LUP0
https://www.youtube.com/watch?v=pbAlSr0Yfxw
https://www.youtube.com/watch?v=vWU8lq6uGmU

Hooja kommer att äntra scenen under fredagskvällen. Övriga artister som uppträder under festivalen är Zara Larsson (fredag), GES (lördag), The Wannadies (fredag), Nause (lördag), Newkid (lördag), Estraden (fredag), Sean Banan (lördag), Kiddo (lördag) m.fl.

Spring Bird biljetter https://www.summertime.nu/biljetter/

 

Föregående artikelAntikrundan till Skellefteå
Nästa artikelNy aktör tar över mattältet