Hon blir ny socialchef

socialchef

Katarzyna Wikström anställs som ny socialchef i Skellefteå kommun. Hon börjar sin nya tjänst 1 mars 2021.

För närvarande arbetar Katarzyna Wikström med omställningen mot God och nära vård i södra Lappland. Det är ett uppdrag som är samordnat inom de fyra nordligaste länen och syftar till att ta fram nya modeller och arbetssätt för en bättre samverkan mellan kommuner och regioner.

Tidigare arbetade hon som kommunchef i Norsjö kommun i sju år. Innan dess har hon jobbat med olika uppdrag inom Region Västerbotten (dåvarande Västerbottens läns landsting), bland annat som verksamhetschef för tre hälsocentraler och som primärvårdsstrateg.

– ANNONS –

– Innan vi flyttade till Västerbotten jobbade jag på Smittskyddsinstitutet (nuvarande Folkhälsomyndigheten) som biostatistiker och därefter som chef för statistik och systemutvecklingsenheten, tillägger hon.

Katarzyna Wikström är både sjuksköterska och har en magister inom matematisk statistik.

På frågan om vad som känns mest lockande med rollen som socialchef i Skellefteå kommun svarar hon:

– Jag har de senaste 15 åren arbetat inom olika ledande uppdrag inom offentlig sektor och frågor som rör vård, omsorg och social verksamhet har alltid engagerat mig. Både för att det handlar om och berör människor, men även för att dessa utmaningar och frågeställningar ofta är komplexa och kräver långsiktighet. Jag drivs av att skapa reell förändring och hoppas på att jag kan bidra till den utvecklingsresa som Skellefteå kommun befinner sig i.

Hon poängterar att hon inte hunnit sätta sig in i verksamheten ännu, men nämner kompetensförsörjning och digitalisering som två viktiga och utmanande områden.

Katarzyna Wikström är gift och har två barn i tonåren.

– Jag trivs bra med att tillbringa tid med familjen och vänner – helst i sommarstugan, berättar hon.

Som socialchef blir Katarzyna Wikström också en del av kommunens ledningsgrupp. Kommundirektör Kristina Sundin Jonsson ser fram emot hennes tillträde.

– Jag hälsar Katarzyna välkommen till en kommun som befinner sig i stark utveckling. Vi skriver historia i Skellefteå just nu och som chef för kommunens största förvaltning får hon en betydelsefull roll i den berättelsen, säger Kristina Sundin Jonsson.

Katarzyna Wikström efterträder Staffan Näslund, som går i pension den sista februari.

– ANNONS –
Föregående artikelBergliden Trädgård Slottet
Nästa artikelSnövit spelas i Sara kulturhus